HomeSocietatLes inundacions d’Alcanar, protagonistes a l’acte del Dia Internacional del Voluntariat

Les inundacions d’Alcanar, protagonistes a l’acte del Dia Internacional del Voluntariat

El dia 26 de novembre, la Coordinadora Operativa d’Associacions de Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya va celebrar, a l’auditori de Mollerussa (Pla d’Urgell), l’acte del Dia Internacional del Voluntariat, declarat el dia 5 de desembre per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Al principi de l’acte es va veure un vídeo de les inundacions d’Alcanar, que van succeir al setembre de l’any 2021. Va ser una gran emergència en la qual va intervenir el voluntariat de Protecció Civil.

En acabat, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, va fer un discurs per a tot el públic assistent en què va posar en relleu “el moviment que va aflorar entre la runa. Centenars de persones voluntàries de Protecció Civil van arribar des de tots els indrets de Catalunya per a ajudar-nos. Per sort, amb els 500 voluntaris i els cossos d’emergència i seguretat, vam fer en 70 hores la faena que hauríem acabat en 15 dies”.

Seguidament, es van fer les felicitacions públiques a 15 associacions de Protecció Civil de Catalunya, amb l’objecte de destacar les seues actuacions en les inundacions d’Alcanar, en les quals es va superar notòriament el nivell del normal compliment del servei de Protecció Civil.

Per a acabar l’apartat dedicat a Alcanar, Meritxell Ulldemolins, regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcanar, va lliurar una felicitació pública a Noemí Sans Mecà, tècnica de la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior, per la coordinació i el treball conjunt amb el voluntariat de Protecció Civil de Catalunya durant les importants inundacions a Alcanar. Ulldemolins va destacar “el seu compromís, la seua professionalitat, la seua estima a les persones voluntàries, les quals van ser imprescindibles per a assolir un objectiu comú, que és l´ajuda a les persones damnificades per les inundacions”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies