HomeUrbanismeL'actuació de millora al castell de la Suda de Tortosa farà visitables...

L’actuació de millora al castell de la Suda de Tortosa farà visitables les galeries subterrànies a partir del 2026

Un equip format per membres de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tortosa i de l’organisme estatal Turespaña ha visitat este dijous diversos punts del castell de la Suda. Es tracta d’una visita de caràcter tècnic, dins del procés per a implementar el projecte de reforma que Turespaña farà durant els pròxims dos anys al conjunt emmurallat del Parador de Turisme. La trobada ha recorregut els tres àmbits principals en els quals se centrarà l’actuació prevista: les galeries subterrànies situades al voltant del pou central, la necròpolis andalusina o la resta de recinte emmurallat del castell. D’esta manera, l’objectiu és poder finalitzar la redacció dels projectes d’intervenció i fer-ne la licitació, per tal de poder iniciar les obres a partir del 2024. El termini d’execució de les obres se situa a la primera meitat del 2026.

L’actuació preveu posar en valor el recinte del castell de la Suda des d’un punt de vista patrimonial. Per a fer-ho, s’hi destinaran 4,6 M€ amb càrrec als fons Next Generation. La intervenció permetrà fer accessibles zones que fins ara estan tancades al públic de manera habitual, com les cavitats subterrànies.

L’alcaldessa, Meritxell Roigé, remarca la importància dels recursos aconseguits per Tortosa per a poder fer esta actuació: “serà un revulsiu molt important per a la ciutat, no només perquè ens permetrà seguir actuant al nostre patrimoni, en este cas a la Suda, la peça clau del conjunt emmurallat, sinó també perquè ens permetrà potenciar encara més el castell des del punt de vista turístic, obrint espais que fins ara no són visitables i consolidant els elements patrimonials que s’hi mantenen“, ha explicat.

També hi coincideix el director del Parador de Tortosa, Jesús Hernández, que remarca que les actuacions previstes “aportaran molt valor afegit a la visita turística al Parador“.

Al gener d’enguany, l’alcaldessa de Tortosa va mantindre una trobada amb el president de Paradores, Pedro Saura, en relació al projecte de la Suda. Va ser en el marc de la fira internacional de turisme de Madrid, Fitur, on l’organisme estatal que gestiona la xarxa de Paradors va presentar el gruix d’actuacions que farà als seus equipaments monumentals. En el cas de Tortosa, els 4,6 M€ que s’hi invertiran representen gairebé el 90% del total que Turespaña executarà a Catalunya i, a més a més, esdevenen una de les inversions més elevades que l’organisme té previst fer al conjunt de l’Estat.

Meritxell Roigé recorda que no és l’única actuació destacada que es farà al conjunt emmurallat els pròxims anys: l’Ajuntament de Tortosa també ha rebut una aportació de 2 M€ dels fons Next Generation, a través dels Plans de Sostenibilitat Turística, per al projecte ‘Tortosa, el passat és aventura’. Inclou la creació d’un cinturó verd que anirà del fortí d’Orleans fins a la Torreta de Remolins, potenciant els diferents elements patrimonials, i que també es complementarà amb l’habilitació d’un carrilet verd: un tren turístic impulsat per energia elèctrica.

Així mateix, actualment s’estan executant les obres d’habilitació del tram de muralla medieval al barri del Rastre, en una actuació conjunta entre l’Ajuntament, el departament de Cultura i la Fundació La Caixa, dins del programa Temps de Gòtic. Una vegada finalitzat, esdevindrà un nou actiu turístic, amb la possibilitat de passejar pel camí de ronda, com ja es pot fer a la muralla de Remolins després de l’actuació feta anys enrera per l’Ajuntament.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies