HomeUrbanismeLes obres d'urbanització al parc del Castell de Tortosa permetran crear una...

Les obres d’urbanització al parc del Castell de Tortosa permetran crear una zona de passeig entre l’absis i la Suda

Els treballs d’urbanització del parc del Castell, situat a l’entorn dels peus de la Suda, el carrer Costa del Castell i carrer dels Capellans, continuen avançant. Es tracta d’una actuació que se centra en un dels barris més degradats del nucli antic i permetrà crear una nova zona de passeig entre la plaça de l’Absis i el castell de la Suda, a la vegada que es millorarà la imatge de l’entorn. Els treballs van començar a l’estiu i ja han suposat l’enderroc de dos immobles en estat de ruïna que hi havia al carrer dels Capellans. A hores d’ara l’actuació continua amb la renovació integral i instal·lació de nous serveis, com els de clavegueram, aigua, enllumenat, electricitat, telefonia i telecomunicacions.

Aquest matí, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha visitat l’espai i ha assenyalat que es tracta d’una actuació que ha de fer front a diverses complexitats tècniques, ja que se situa en uns terrenys amb una orografia complicada, als peus del castell, que suposa un gran desnivell. A més, l’accessibilitat amb maquinària no és fàcil perquè el barri del Castell compta amb carrers molt estrets que en dificulten l’arribada. No obstant això, l’alcaldessa ha remarcat que l’objectiu és “crear aquest nou entorn a la part superior del barri del Castell, donant continuïtat al passeig de Ronda al vessant est de la Suda”, fet que també suposa una actuació important per recuperar urbanísticament el barri.

L’espai del parc del Castell ocupa prop de 2.800 metres quadrats de terreny. L’actuació compta amb un pressupost de més de 670.000 euros, amb finançament també dels fons Feder del Pla de Foment Turístic de la Generalitat de Catalunya. Una vegada estiga finalitzada, també inclourà la resta d’imatges creades per l’il·lustrador Ignasi Blanch a partir de diversos personatges històrics de Tortosa, que ajudaran els turistes i la ciutadania a fer un viatge pels 2.000 anys d’història de la ciutat.

Mentrestant, a la part inferior del barri del Castell també està previst que en les pròximes setmanes comence una altra actuació urbanística per completar l’arranjament de carrers a l’entorn del nucli antic. Concretament, està previst arranjar el carrer Jurista Miralles, que connecta el carrer del Vall amb la plaça dels Estudis. Suposarà la transformació en un sol nivell, amb l’eliminació de les barreres arquitectòniques existents, i completarà l’actuació que s’ha fet tant a la mateixa plaça dels Estudis com al carrer de la Mercè i carrer Sant Felip Neri, al voltant del nou Palau de Justícia.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 46 = 54

Últimes notícies