HomeSocietatLes oliveres i oli mil·lenari, protagonistes de la Fira Mil·lenària de Godall

Les oliveres i oli mil·lenari, protagonistes de la Fira Mil·lenària de Godall

La Fira de l’oli i l’espàrrec de Godall, continua el seu camí. Després de la bona acceptació que va tenir la nova ubicació de la Fira Mil·lenària pels carrers de Godall l’any passat, enguany l’organització ha decidit continuar amb la línia de projecció i donar-hi una nova empenta, amb la voluntat que la fira, any rere any, siga un referent a les Terres de l’Ebre.
Este cap de setmana, 11 i 12 de març, els carrers i places de Godall s’ompliran de bullici i d’activitats. A part de les moltes novetats, hi haurà concursos, demostracions, gastronomia, degustacions… Destaca la visita gratuïta al molí d’oli de l’Agrícola de Godall, els dos dies de la fira. Una altra visita guiada que es podrà realitzar és a les oliveres mil·lenàries de Godall, dissabte al matí.

Dissabte se celebrarà la inauguració, que enguany anirà a càrrec de Lluís Cardona Gavaldà, president de la DOP Baix Ebre-Montsià, serà a les 12 h. A les 17 h, es farà una cercavila a càrrec de la Xaranga Sarabastall de Godall. Tot seguit, hi haurà la dansada de jotes, a càrrec dels grups de jota l’Aldea, Sant Jaume d’Enveja i l’Associació Jota de Godall.
Diumenge destaca la presentació d’El llibre de l’Oli, a càrrec de la Matilde Martínez Sallés d’Edicions Godall, a les 12 h. I, abans de la clausura, es durà a terme el premi a l’espàrrec més llarg, a les 19 h. L’horari de la fira, és de 9.30 a 21 h, i diumenge fins a les 20.00 h.

Exposició ‘El vestit tradicional al Montsià’

L’Església de Sant Salvador de Godall acollirà este cap de setmana, 11 i 12 de març, l’exposició El vestit tradicional del Montsià, que està organitzada pel Museu de les Terres de l’Ebre, el Departament de Cultura i l’Ajuntament de Godall, i vol de donar a conèixer la indumentària popular tradicional que es va confeccionar i lluir a la comarca del Montsià entre finals del segle XIX i inicis del segle XX (tot i que algunes persones grans van portar-la fins a la dècada del 1970).

Les fotografies són, majoritàriament, retrats d’estudi, sobretot individuals, però també de parella i de grup, realitzats per fotògrafs professionals, que tenien el seu estudi a Amposta, Barcelona, Tortosa i València.

L’exposició permet admirar, a través de fotografies, la indumentària femenina, faldes, gipons, mantons, toques, davantals, calçons, camises de dormir…, la masculina, calçons, jaquetes, jupetins, calçotets, brusons, camises, espardenyes, mocadors de butxaca…, i també la infantil, vestits, faldes i pantalons com els dels adults, vestits de nadó, bates d’escola…

A més a més de plafons explicatius, també s’exposaran a Godall dos vestits originals, conservats al fons del Museu de les Terres de l’Ebre. Es tracta de dos vestits tradicionals de mudar, amb els seus complements, un de femení i un altre de masculí, propis de la pagesia ampostina del tombant dels segles XIX i XX.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

66 + = 75

Últimes notícies