HomeSocietatLes pintures rupestres del Mas de Barberans inspiren enguany la Fira de...

Les pintures rupestres del Mas de Barberans inspiren enguany la Fira de Fibres Vegetals

Si hi ha algun producte que els ebrencs relacionem amb la localitat de Mas de Barberans, este és la fibra vegetal, i la pauma en particular. Este any, el Racó dels Artesans, la Fira de Fibres Vegetals, celebra la seua setzena edició. Els dies 4 i 5 d’agost, el Mas de Barberans serà el centre de les activitats artesanals del territori, amb artistes vinguts d’arreu del món i més d’una seixantena de parades d’artesans. Un dels atractius de la fira són els tallers destinats a tot tipus de públic. Esta edició n’hi haurà set de diferents, impartits durant els dos dies del certamen. La majoria tenen a veure amb les fibres vegetals, com el de llatar o fer cordell amb pauma, però no tots ja que també n’hi haurà de crear joies amb vidre de metall i el de pintures rupestres sobre pedra. Pepa Subirats, directora del Museu de la Pauma ha explicat que “se podran veure treballar diferents fibres vegetals, com són el vímet, la canya, la pauma, i fins i tot, l’herba de mar. Hi haurà diferents fibres i diferents tècniques, perquè el fet que vinga gent de diferents llocs fa que es puguen apreciar diferents tècniques i diferents materials”. Cadascun d’estos artesans faran demostracions i tallers gratuïts que “són importants perquè la gent arriba i veu quins tallers hi ha i es pot fer una espècie de ‘planning’. Enguany hi ha un taller que suposo que agradarà molt, per com és d’innovador, que ensenya com fer-se sabates amb fibres vegetals”.

Fibres campus

A més dels dos dies que dura la fira, del 30 de juliol fins al 2 d’agost se celebra el Fibres Campus, un campus organitzat pel Museu de la Pauma de Mas de Barberans i que pretén instruir tot tipus de públic en l’artesania de les fibres vegetals. A més, les obres que es creen en el marc del Fibres Campus es podran gaudir durant els dos dies de la fira. “La veritat és que la gent corre molt per apuntar-se al Fibres Campus, però com que els artesans volen pocs alumnes hi ha poques places, unes vint’’. “El campus té dos dies de monogràfics, este any hi ha artesania francesa i també de Galícia, i l’últim dia, el dijous, es fa un taller d’intervenció en diferents llocs del poble”. Durant els dies del Fibres Campus, set artistes cistellers faran una obra d’escultura efímera que enguany estarà lligada a la troballa de les pintures rupestres del Cocó de la Gralla. Estes pintures seran l’element inspirador de Fibrejant, el taller d’intervenció artística amb fibres vegetals: “Enguany ho faran en set llocs diferents, dins del circuit de la fira, això voldrà dir que es podrà veure durant el Racó dels Artesans. I en la línia d’enguany, com s’han descobert les pintures rupestres, intentaran fer una interpretació de les pintures del Cocó de la Gralla en fibres vegetals”.

Els dies de festa i cultura popular al Mas de Barberans estaran amenitzats per actuacions musicals a càrrec d’Imma Sopa i la rondalla dels Alfacs, Guardet i la seua rondalla i el taller de cant del Mas. Com a actes complementaris, hi haurà una trobada de Llatadores de les Terres de l’Ebre durant el diumenge dia 5, un sopar popular, espectacle de pirotècnia que clourà la festa, i dos exposicions que acollirà el Museu de la Pauma

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 6 =

Últimes notícies