HomeMeteorologiaLes precipitacions afecten la collita de la sal d’enguany i es calcula...

Les precipitacions afecten la collita de la sal d’enguany i es calcula que se’n produiran unes 95.000 tones

Des d’este dilluns passat a la matinada, la salinada a la punta de la Banya (Sant Carles de la Ràpita) ja ha començat i es preveu aconseguir una producció de 95.000 tones. El descens de les 10.000 tones de sal respecte de la collita de l’any passat, segons ha informat Joan Sucarrats, gerent d’INFOSA -empresa propietària de les salines de la Trinitat-, és conseqüència de les precipitacions registrades els passats mesos d’abril i maig. Així i tot, la qualitat del producte, que s’acabarà de collir a mitjan mes de setembre, no s’ha vist afectada i continuarà sent bona o, fins i tot, molt bona.

La flor de sal, el producte altament valorat pels consumidors gurmet i que és més delicada de produir, no s’ha vist afectada per les inclemències meteorològiques. Este producte s’està collint des de principis de primavera i finalitzarà a finals de setembre, quan s’espera que la producció arribe a les 25 tones, una xifra similar a la de l’any passat, tant pel que fa a qualitat com quantitat.

Segons dades del gerent d’Infosa, només un 20% de la sal que es produïx al delta de l’Ebre es destina al consum humà; l’altre gruix restant, el 80%, s’utilitza al sector industrial per al tractament d’aigües, al mercat de pells, a la indústria alimentària o es fa servir a les carreteres i a les piscines. D’esta producció, l’empresa n’exporta pràcticament un 70%, principalment a França i als Estats Units, però també, en menor mesura, a mercats d’Alemanya, el Regne Unit o el nord d’Àfrica. Infosa preveu tancar l’exercici d’enguany amb una facturació de 13 milions d’euros.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 56 = 57

Últimes notícies