HomeTerres de l'EbreLes precipitacions afecten la collita de la sal d’enguany i es calcula...

Les precipitacions afecten la collita de la sal d’enguany i es calcula que se’n produiran unes 95.000 tones

Des d’este dilluns passat a la matinada, la salinada a la punta de la Banya (Sant Carles de la Ràpita) ja ha començat i es preveu aconseguir una producció de 95.000 tones. El descens de les 10.000 tones de sal respecte de la collita de l’any passat, segons ha informat Joan Sucarrats, gerent d’INFOSA -empresa propietària de les salines de la Trinitat-, és conseqüència de les precipitacions registrades els passats mesos d’abril i maig. Així i tot, la qualitat del producte, que s’acabarà de collir a mitjan mes de setembre, no s’ha vist afectada i continuarà sent bona o, fins i tot, molt bona. 

La flor de sal, el producte altament valorat pels consumidors gurmet i que és més delicada de produir, no s’ha vist afectada per les inclemències meteorològiques. Este producte s’està collint des de principis de primavera i finalitzarà a finals de setembre, quan s’espera que la producció arribe a les 25 tones, una xifra similar a la de l’any passat, tant pel que fa a qualitat com quantitat. 

Segons dades del gerent d’Infosa, només un 20% de la sal que es produïx al delta de l’Ebre es destina al consum humà; l’altre gruix restant, el 80%, s’utilitza al sector industrial per al tractament d’aigües, al mercat de pells, a la indústria alimentària o es fa servir a les carreteres i a les piscines. D’esta producció, l’empresa n’exporta pràcticament un 70%, principalment a França i als Estats Units, però també, en menor mesura, a mercats d’Alemanya, el Regne Unit o el nord d’Àfrica. Infosa preveu tancar l’exercici d’enguany amb una facturació de 13 milions d’euros.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

55 + = 62

Últimes notícies