HomeEsportsLes tasques de renovació de la nova pista d'atletisme de Tortosa entren...

Les tasques de renovació de la nova pista d’atletisme de Tortosa entren a la recta final

La renovació del tartan, la superfície de la pista d’atletisme de l’estadi de Tortosa, ja està pràcticament enllestida. L’actuació ha suposat la substitució de l’anterior superfície, molt malmesa en alguns trams, per un paviment sintètic nou fet a partir de poliuretà. Aquest matí, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada de la regidora d’Esports, Cinta Espuny, i del vicepresident del club Atletisme Terres de l’Ebre (ATE), Xavier Andreu, han visitat la nova instal·lació i han destacat que l’actuació permetrà millorar substancialment els entrenaments dels atletes locals, ja que el nou material s’adequa més a les seues necessitats. No només això, sinó que amb la renovació ara s’hi podran acollir competicions per a categories per baix dels 15 anys. 

Meritxell Roigé ha assenyalat que “els èxits que estan tenint els atletes de l’ATE i els bons resultats en competició convertien aquesta millora en una necessitat per al club i per a la ciutat”. A més, ha remarcat que era una de les actuacions pendents al conjunt de l’estadi de Tortosa, on en els últims mesos s’han dut a terme arranjaments al velòdrom, a la graderia i vestidors del camp de futbol, a la il·luminació del pavelló i del camp Josep Otero, així com la finalització del nou complex esportiu WIN. 

De la seua banda, Xavier Andreu s‘ha mostrat satisfet del resultat de l’actuació i ha explicat que l’atletisme ha viscut un creixement en els últims anys, que ha comportat bons resultats a les competicions nacionals i estatals. Això feia necessari, ha dit, arranjar la pista d’entrenament, ja que preveuen que els bons resultats tindran un creixement exponencial en els pròxims anys. El vicepresident de l’ATE ha assenyalat, també, l’aspiració del club per poder disposar de la nova pista projectada a Jesús, que facilitaria que Tortosa també pogués acollir competicions absolutes. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que l’Ajuntament segueix treballant per poder disposar dels terrenys abans de poder fer aquesta execució, ja prevista al pla urbanístic (POUM), però que a hores d’ara la dificultat rau en el preu que demana la propietat pels terrenys situats entre el nou pavelló de Jesús i el canal de la dreta. 

L’actuació va començar amb el poliment de l’anterior superfície i l’anivellament del terreny. Posteriorment es va aplicar una imprimació de resina de poliuretà monocomponent d’un mil·límetre, abans d’instal·lar una primera capa de poliuretà, de 8 mil·límetres de gruix. Just a sobre se situa la capa superior, de poliuretà bicomponent, i de 4 mil·límetres de gruix. Durant els pròxims dies s’acabarà l’actuació amb la senyalització dels carrers (3 a l’anella i 6 a la recta). En total, l’actuació s’ha centrat en una superfície de 1.985 metres quadrats. L’arranjament ha tingut un cost de 114.155 euros, i l’ha dut a terme l’empresa Sport Services Dos Estrellas, SL. 

 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

48 + = 58

Últimes notícies