HomeSocietatLes Terres de l'Ebre ja disposen de dos equips del Grup Especial...

Les Terres de l’Ebre ja disposen de dos equips del Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha instal·lat una nova base del Grups de Prevenció d’Incendis Forestals a Arnes, que se suma a la que ja estava activa a Benifallet.

D’esta forma, les Terres de l’Ebre ja compten amb dos unitats operatives de GPIF, amb 13 efectius i vehicles específics.

Estos grups executen treballs de prevenció d’incendis i primera intervenció en focs agrícoles i forestals. També s’encarregaran de la campanya per mullar el borrissol –el borró dels pollancres- que és molt inflamable i s’acumula als boscos de ribera; la campanya de la sega en què es fan presents sobre el territori per fer un efecte dissuasiu i poder actuar en cas d’incendis; i faran tasques de vigilància si s’activa el nivell 2 del Pla Alfa.

Les rutes de vigilància dels GPIF les marquen els dos mapes de perill que elaboren els tècnics del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals. Un és el mapa d’ignició del cereal durant la campanya de la sega, i el segon, que es realitza cada dia, és el mapa del perill d’incendi forestal que activa el Pla Alfa.

Acció Climàtica ha multiplicat per sis el pressupost destinat a la prevenció d’incendis forestals i desplega un pla fins al 2025 amb 72 MEUR d’inversió, 18 MEUR anuals.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 64

Últimes notícies