HomeSocietatLes Terres de l'Ebre tenen un 53,93% més de probabilitats de registrat...

Les Terres de l’Ebre tenen un 53,93% més de probabilitats de registrat sinistres meteorològics

La demarcació de Barcelona és el territori de l’Estat amb més indemnitzacions per desastres meteorològics pagats per assegurances entre el 2017 i el 2021, segons un estudi que ha publicat la patronal del sector, Unespa, aquest dimarts. En concret, la capital catalana va concentrar el pagament del 14,7% dels 3.795 milions d’euros abonats per les empreses, encara que el major nombre d’accidents registrats es van produir a Madrid (12,94% del total). A Barcelona es van detectar l’11,2% dels sinistres. Totes les demarcacions catalanes se situen entre els deu territoris amb un cost mitjà per sinistre més alt.

Així doncs, Tarragona registra el segon cost mitjà per sinistre més elevat del rànquing amb 2.434 euros per accident registrat i Lleida el tercer (2.144 euros). Girona se situà en cinquena posició amb 1.614 euros abonats per sinistre; mentre que Barcelona és la vuitena demarcació de la llista (1.270 euros).

L’estudi d’Unespa conclou que els costos més elevats s’han registrats a les zones que limiten amb el mar Mediterrani. En el cas de Tarragona,  el territori concentra el 7,80% de les indemnitzacions abonades entre el 2017 i el 2021. Les dades mostren que el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre tenen un 53,93% més de probabilitats de registrat sinistres meteorològics que la resta de territoris.

Els successos que més atencions han requerit per part de les assegurances en el període analitzat han sigut la borrasca Glòria, el gener del 2020, i Filomena, el gener del 2021. En el cas del Gloria, que va fer molts estralls a la costa catalana i, en especial, al delta de l’Ebre, es van superar els 180 milions d’euros desemborsats en un sol dia.

L’any amb més sinistralitat va ser el 2020, amb prop de 1.000 milions abonats.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + = 7

Últimes notícies