HomeTerres de l'EbreLes XVII Jornades gastronomiques del llagostí arriben a la Ràpita

Les XVII Jornades gastronomiques del llagostí arriben a la Ràpita

Aquest dissabte 16 al Pavelló Firal de la Ràpita, es donara el tret de sortida a les XVII Jornades Gastronòmiques del Llagostí. Aquest crustaci torna a prendre el protagonisme al calendari gastronòmic rapitenc que s’allargaran fins al 8 de desembre i en les que una desena de restaurants com Ventall Freddy, Numma by Noves Algues, Miami Can Pons, L’Alberg, Llansola, Mar y Luz, Albert Guzmán, Can Batiste, Cal Manú i Casa Ramón Marinés, oferiran menús amb aquest emblemàtic producte.

La presidenta del Col·lectiu de Cuina Delta de l’Ebre, Imma Bòria, ha donat detalls dels diferents menús que es podran assaborir els pròxims dies a deu restaurants del municipi i que tindran uns preus d’entre 35 i 45 euros. A la Diada del Llagostí, les tapes tindran un preu de cinc euros i inclouran una beguda. 

Josep Caparrós ha destacat la importància d’aquestes jornades gastronòmiques donat que el llagostí “és el producte més identitari del nostre poble”. L’alcalde ha assenyalat que “gràcies a l’esforç dels pescadors, la creativitat dels restauradors i la col·laboració de l’Ajuntament, es pot dur a terme una Diada i unes Jornades que busquen generar impactes econòmics positius a la Ràpita”. 

A banda de l’oferta gastronòmica, també hi ha la possibilitat de reservar a través de l’Estació Nàutica de la Ràpita diferents Packs de Gastronatura que inclouen allotjament, menús i activitats lúdiques. 

 

Bon any per la pesca del llagostí 

L’acte de presentació ha tingut lloc a la Llotja de la Ràpita i també ha servit per donar una previsió de la temporada de captures del llagostí. El secretari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, Joan Balaguer, ha explicat que s’espera una “molt bona campanya”, en la línia dels últims anys. En aquesta segona quinzena de novembre ja s’han arribat als 51.000 quilos i es preveu superar a finals d’any els 54.000 quilos capturats durant tot el 2018. 

Ara, el preu de llotja del llagostí es situa entorn els 20 euros per quilo i segons Balagué és millor moment per ser previsors i comprar-los per preparar els àpats nadalencs, ja que només cal congelar-los en aigua salada. 

El secretari de la Confraria de Pescadors també ha explicat que aquest dissabte a les 10 hores del matí, la sala d’actes de la Llotja acull una conferència sobre la possibilitat de tornar a implementar un Pla Experimental de Pesca com el que als anys seixanta va permetre actualitzar la pesca d’arrossegament a la Ràpita. “Llavors els pescadors van millorar les seves condicions, i ara que els preus tornen a ser baixos seria bo reflexionar-hi”, ha afirmat Balaguer. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 46 = 47

Últimes notícies