HomeCulturaL'Escola d'Art de la Diputació a Tortosa, a través de la Unitat...

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, a través de la Unitat de Conservació i Restauració, ha inventariat i catalogat el Fons Artístic Robert Anglada

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa, a través de la Unitat de Conservació i Restauració, ha inventariat i catalogat el Fons Artístic Robert Anglada, que compta amb un total de 8.491 peces, entre obres artístiques i objectes personals. Propietat de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, el fons prové directament de l’artista, qui va passar els últims anys de la seva vida en aquest municipi de la Terra Alta (Barcelona 1944 – Horta de Sant Joan 2015) i va decidir deixar-hi el seu llegat.

Aquest divendres, en un acte que se celebrarà a les 19h al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa lliurarà a la corporació municipal el llibre de registre i la catalogació del fons i explicarà quines han estat les primeres actuacions que s’han fet, arran de la petició de conservació preventiva que la corporació municipal va fer amb l’objectiu de garantir una correcta preservació del fons. L’inventari i catalogació de les obres és un treball necessari i imprescindible per poder continuar amb l’actuació. En aquest sentit, la Unitat de Conservació i Restauració ja està treballant en el Pla de Conservació Preventiva del Fons Artístic, consistent en les anàlisis del context i dels riscos, així com en el disseny de mètodes de seguiment i control.

A l’acte, hi participaran el diputat de la Diputació de Tarragona Joan Josep Malràs; la responsable de la Unitat de Conservació i Restauració del centre d’educació artística de la Diputació a Tortosa, Carme Clemente, i la tècnica de conservació i restauració Mireia Alfonso, així com l’alcalde de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, Joaquim Ferràs.

El Fons Artístic Robert Anglada està format per un total de 8.491 peces, de les quals 6.574 són obres artístiques i 1.817 són objectes personals. Totes les peces han estat analitzades individualment, i a cadascuna d’elles se’ls ha assignat un codi alfanumèric per a facilitar la identificació, el control i la difusió de l’obra. Del total, s’han tractat més de 300 obres que estaven en mal estat, bàsicament humides i afectades per microorganismes. El treball de registre i intervencions urgents al Fons Artístic Robert Anglada s’ha fet durant 16 mesos, i hi han participat en total 8 tècniques en conservació i restauració de béns culturals.

Robert Anglada va néixer a Barcelona l’any 1944. Amb 17 anys guanya el Premi a la “Pintura Jove” de la Sala Parés i amb 19 anys se trasllada a París a estudiar. Exposa a la capital francesa, a Londres, a Lió i a diverses ciutats alemanyes com Bremen, Worpswede, Stade, Seedorf o Zifen. Des de l’any 2009 fins a la seva mort Anglada va viure a Horta de Sant Joan, on el paisatge de la Terra Alta configura, en moltes ocasions, el rerefons de les seves obres.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

70 + = 73

Últimes notícies