HomeSense categoriaL'espai que ocupava l'antic Club de Rem de Tortosa crearà una...

L’espai que ocupava l’antic Club de Rem de Tortosa crearà una plaça que recordarà la presència de l’entitat en aquell lloc

Les obres d’enderroc i reordenació de l’espai que ocupen les instal·lacions de l’antic Club de Rem començaran de manera imminent.

Així ho ha anunciat avui l’alcaldessa, Meritxell Roigé, que ha presentat el projecte de reurbanització de l’entorn juntament amb el president del Club de Rem, José María Chavarría. Els treballs permetran donar continuïtat al passeig de Ribera per enllaçar-lo directament amb l’avinguda de Lleida, afavorint la circulació en aquest punt tant per a vehicles com per a vianants.

El disseny inclou l’ampliació de la vorera del passeig, amb més zona arbrada, i la continuïtat de la vialitat amb preferència cap al passeig de Ribera. De la mateixa manera, l’actual carrer Miquel Massip es convertirà en zona de vianants per a les persones i el pas de bicicletes, i al seu costat es generarà una nova plaça triangular amb mobiliari urbà, elements de jardineria i il·luminació.

L’alcaldessa de Tortosa ha anunciat que aquest espai es batejarà com a plaça del Club de Rem, en reconeixement a la trajectòria de l’entitat com “una de les ambaixadores que porten el nom de la nostra ciutat a tot el món”, ha dit. Roigé ha detallat que ja van proposar aquesta possibilitat al club durant l’assemblea general que van dur a terme al desembre. A més a més, ha apuntat que comptarà amb una simbologia que recordarà la presència del club durant moltes dècades en aquell espai.

El president del Club de Rem s’ha mostrat molt agraït pel fet que l’Ajuntament haja triat el nom de l’entitat per batejar la nova plaça. Segons ha recordat, el club ha sigut present en aquell indret durant 70 anys i, ara, la notícia de l’enderroc suposarà un moment nostàlgic: “la tindrem al record”, ha dit. Tot i això, ha explicat que el trasllat a les noves instal·lacions de la Base Nàutica de Campredó, “molt més grans i modernes”, han permès una millora destacada pel que fa a la pràctica esportiva i l’ampliació del nombre d’esportistes, ja que compten amb “una làmina del riu més plana i s’hi pot practicar amb més qualitat”, ha apuntat.

Les obres d’enderroc de l’antic Club de Rem s’allargaran durant unes sis setmanes i posteriorment es reordenarà l’espai, amb un termini aproximat de dos mesos i mig. Els treballs podrien quedar enllestits a l’inici de l’estiu. El cost de tota l’execució ascendeix fins als 97.000 euros.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies