HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catL’Esquerra que governa Tortosa per treballar!

L’Esquerra que governa Tortosa per treballar!

Per tal que una ciutat sigui pròspera ha de donar oportunitats de feina a totes i tots aquells que hi viuen. Esta afirmació segurament és una obvietat, però no per això l’hem d’oblidar. Encara més, nosaltres, els i les socialistes, no ens cansem de repetir-la. Per poder viure amb dignitat, per justícia social, necessitem llocs de treball, i llocs de treball dignes.

És per això que el desenvolupament econòmic, la industrialització i consegüentment la creació d’ocupació és un dels eixos centrals de les polítiques socialistes, i per això estem fent tots els esforços possibles per fer-ho realitat. A Tortosa, una de les nostres prioritats és crear una ciutat per treballar i per això és bàsica la implantació industrial que doni lloc a la creació d’ocupació.

Per al creixement econòmic i social de Tortosa necessitem indústria. Esta indústria aporta a la ciutat ocupació, i ocupació de qualitat. Amb l’esquerra que governa la ciutat està recuperant pes industrial. Ho hem vist amb la implantació d’empreses com Florette, i ho hem vist amb l’esquerra que governa, que hem aconseguit portar indústries com Kronospan, que donarà feina directa a 187 persones i uns 1500 llocs de treball indirectes, amb una inversió per damunt dels 400 M€, que supera amb escreix els 200 M€ inicials, i amb la previsió d’una segona línia de producció. En este sentit, des del Govern municipal seguim treballant per aconseguir la implantació de noves empreses, que en breu es donaran a conèixer, i que continuaran generant ocupació a la ciutat.

Des del Govern municipal estem treballant amb l’Incasòl per al desenvolupament de la segona fase del Polígon Catalunya Sud, així com de la seva ampliació, que donarà lloc a la creació de més sòl industrial per tal d’acollir futures empreses i indústries, gràcies a l’excepcional enclavament de Tortosa dintre del Corredor del Mediterrani.

I no oblidem que, gràcies al govern de progrés de Pedro Sánchez, s’ha adjudicat l’ample europeu de via en el tram entre Castelló i Vandellós, que inclou Tortosa en un punt clau del Corredor del Mediterrani d’alta velocitat, així com projectes de millora en l’essencial i important enclavament ferroviari de Tortosa – l’Aldea – Amposta, que farà de la ciutat un punt clau de cara al comerç per tren en l’àmbit europeu.

Pel que fa a les dades d’ocupació, gràcies a les polítiques del govern d’esquerres, estem passant per un dels millors moments, amb un descens continuat de l’atur i amb dades que no es veien des del 2008, abans de la crisi que tant ens va colpir. A Tortosa portem més de catorze mesos seguits millorant les dades. Esta és la línia que cal seguir.

I, sobretot, necessitem que els nostres joves tinguin una oportunitat de futur a la ciutat. No ens podem permetre perdre població i talent. Els hem de poder oferir oportunitats d’estudis i treball per tal que ells siguin també motor de creixement.

Tortosa, com a gran ciutat patrimonial del sud de Catalunya, està aprofitant els seus actius i la seva potencialitat a l’hora de treballar per la creació de riquesa i d’ocupació. I així s’ha vist en temes que van més enllà de la industrialització. Apostem pel Patrimoni i la Cultura com a clars generadors de llocs de treball, i així s’ha vist amb Tortosa Capital de la Cultura Catalana, que ha estat una important eina per a la reactivació econòmica de la ciutat gràcies a les seves activitats i a la creació de nous esdeveniments.

Els i les socialistes continuem treballant per la creació d’ocupació, la industrialització, perquè quan creem ocupació reequilibrem la ciutat socialment i contribuïm al creixement econòmic i a millorar l’estat del benestar, perquè cap tortosí ni tortosina es quedi fora. L’Esquerra que governa creiem fermament en les possibilitats i capacitats de creació d’ocupació del nostre territori i en una Tortosa per treballar!

Enric Roig Montagut
Enric Roig Montagut
1r tinent d’Alcaldia i Regidor d’Urbanisme, Cultura i Habitatge
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies