HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catL’exalcalde Mariano Gil rememora en un llibre els 40 anys de l’Associació...

L’exalcalde Mariano Gil rememora en un llibre els 40 anys de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Roquetes

El dia de la celebració de la Patrona de la Llar de Jubilats i Pensionistes de Roquetes, Maria Rosa Molas, amb un Pati dels Til·lers ple de gom a gom, el diumenge dia 16 de juny es feia la presentació del llibre Associació de Jubilats i Pensionistes de Roquetes 1984-2024 escrit pel que va ser alcalde de Roquetes entre els anys 1983 i 2007, Mariano Gil.

El llibre és una cronologia de records dels primers quaranta anys d’aquesta emblemàtica entitat roquetera, amb un resum de les actes de les seves diferents juntes directives i un abundant recull fotogràfic de moments transcendents, socis, directius i de bona part de les pubilles que han representat als jubilats de Roquetes des de la seva fundació.

Mariano Gil, actual membre de la Junta de l’entitat i soci des de la seva creació, potser sense pretendre-ho, amb aquest llibre tanca una mena de cercle que va iniciar, com alcalde, fent possible que existís una associació que aplegués el dinamisme social dels jubilats i jubilades de Roquetes, facilitant els tràmits per a la seva creació i donant-los suport material i econòmic des de l’Ajuntament. Pocs anys després, també com alcalde, propiciant que els jubilats tinguessin un espai ample i de la màxima dignitat als baixos de l’antic noviciat dels jesuïtes amb més de mil metres quadrats de superfície coberta i uns jardins magnífics que han estat enveja i admiració d’altres associacions de jubilats de l’entorn. Finalment, deixant-ne constància escrita en aquest magnífic llibre que, amb la col·laboració i ajut de persones com Ignasi Vidal i Jordi Valls, entre d’altres, ha autogestionat, fins i tot cercant-ne personalment el suport econòmic per a fer-lo possible, amb voluntat de perduració de la memòria històrica.

La primera experiència de Mariano Gil com a escriptor també va ser el recull històric d’una entitat que sempre ha estimat i va contribuir a crear, l’història de l’Associació de Veïns de la Ravaleta, un llibre que va escriure fa uns anys.

A l’acte que va presidir l’alcalde de Roquetes Ivan Garcia Maigí, acompanyat del president de l’entittat Pere Romagosa, i estaven presents també el senador Manel de La Vega i altres regidors i regidores de Roquetes i Tortosa.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 36

Últimes notícies