HomeSense categoriaL’exposició “Tota Pedra fa paret” arriba a la Sala Antoni Garcia

L’exposició “Tota Pedra fa paret” arriba a la Sala Antoni Garcia

TORTOSA // L’arquitectura tradicional ha estat un element definidor del paisatge a Catalunya i actualment magnífic testimoni de les formes de vida del passat. La construcció en pedra seca fou, sense dubte, una de les tècniques més utilitzades per desenvolupar aquesta arquitectura ancestral  que consisteix en col·locar, combinar i encaixar pedres, més o menys treballades i de mides diverses, sense cap altre material que les uneixi.

Amb motiu del reconeixement de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni cultural immaterial per part de la UNESCO, el novembre de 2018, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i el Departament de Cultura de la

Generalitat de Catalunya van produir l’exposició fotogràfica Tota pedra fa paret. Pedra seca a Catalunya que tracta sobre les construccions i les tècniques presents al nostre país, oferint una panoràmica àmplia sobre este llegat, posant èmfasi en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial. 

L’exposició es troba al Museu de Tortosa, a la Sala Antoni Garcia, fotògraf tortosí que va ser exiliat, als anys 40, a Mauthausen. La seua tasca com a fotògraf dintre del camp de concentració va contribuir en les proves utilitzades durant el judici de Nuremberg, que van mostrar al món la magnitud de la barbàrie nazi.

Es tracta d’un espai dinàmic que ha permès, des de la seua inauguració, disposar d’un programa estable d’exposicions a Tortosa.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 23 = 30

Últimes notícies