HomeSalutL'hospital de la Santa Creu de Jesús incorpora Salvador Pallejà com a...

L’hospital de la Santa Creu de Jesús incorpora Salvador Pallejà com a nou director gerent del centre

La junta general de la societat Gesat (Gestió Sanitària i Assistencial de Tortosa SAM) ha aprovat aquest dilluns la contractació del doctor Salvador Pallejà com a nou director gerent de la societat que gestiona l’hospital de la Santa Creu de Jesús. Complimenta així el procés de selecció iniciat fa uns mesos després que la fins ara directora gerent, Almudena Garnica, hagués demanat el relleu per motius personals.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït “la dedicació i el gran treball” que ha desenvolupat la doctora Garnica durant la seua etapa al capdavant del complex assistencial de Jesús, especialment intensa després que el centre deixés de formar part del Grup Sagessa de Reus. De la mateixa manera, ha desitjat “molts encerts” al doctor Pallejà, “al qual avalen anys de trajectòria mèdica”. 

El nou director gerent compta amb una llarga experiència en el camp de la medicina, durant la qual ha dirigit diversos centres hospitalaris, entre els quals l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Salvador Pallejà va nàixer a Reus el 1957. Es va llicenciar en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona al 1982. És especialista en documentació mèdica, en cirurgia general i de l’aparell digestiu, i en economia de la salut i dels serveis sanitaris. És membre del Col·legi de Metges de Tarragona i de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, entre altres associacions professionals. A més, és membre del consell assessor científic de la Fundació TicSalut, del departament de Salut de la Generalitat.

Del 2011 al 2016 va ser director de l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta, i a partir d’aquell any, director mèdic fins a l’actualitat. Abans va ser director assistencial del Pius Hospital de Valls; director de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus o director assistencial de l’Hospital Son Llàtzer de Palma de Mallorca, entre d’altres.

El ple aprova 10 mocions dels grups municipals La junta general de Gesat ha precedit el ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa corresponent a l’octubre. L’ordre del dia ha aprovat el nomenament dels consells de poble dels Reguers i de Vinallop, així com el compte general corresponent al 2018.

D’altra banda, la sessió plenària ha aprovat 10 de les 11 mocions presentades pels diferents grups municipals. D’aquestes, quatre han comptat amb la unanimitat de tots els presents: la proposada pel PSC perquè Endesa retire les amenaces de talls de subministraments a les persones endeutades en situació de vulnerabilitat; la de Movem per adequar diversos espais i equipaments al poble dels Reguers; i la regulació de l’ús dels patinets elèctrics a la ciutat, que han proposat en mocions diferents els grups d’ERC i PSC.

Així mateix, també han comptat amb el vot favorable les mocions de Movem per a la declaració d’emergència climàtica; les tres presentades per Junts, ERC i CUP per rebutjar la criminalització de l’independentisme i de suport a les persones detingudes el 23 de setembre; i les dos de Ciutadans per la millora del servei d’enllumenat públic, i per demanar un pla director de manteniment de voreres.

Per contra, no ha prosperat la moció de la CUP per rebutjar la tramitació de la llei de contractes de serveis a les persones que està tramitant el Parlament de Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 43 = 50

Últimes notícies