HomeSalutL’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta comença a implantar marcapassos amb...

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta comença a implantar marcapassos amb estimulació de la branca esquerra

L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) ha començat a implantar marcapassos amb estimulació de la branca esquerra, una tècnica avançada que busca l’estimulació fisiològica cardíaca a través del sistema de conducció i que presenta avantatges importants.

El marcapassos és un dispositiu implantat al pit, sota la pell, entre el subcutani i el múscul, baix la clavícula, que manté el cor bategant amb un ritme apropiat a les necessitats de l’organisme i que està indicat quan una persona té un ritme cardíac molt baix per alguna malaltia associada a l’impuls elèctric cardíac del propi cor.

Els marcapassos tradicionals estimulen la punta del ventricle dret, és a dir, la cambra inferior dreta del cor, però malgrat que salven vides impliquen el risc de desenvolupar una miocardiopatia, induïda pel mateix dispositiu i que consisteix en una disminució notable en la capacitat de bombeig del cor.

Foto: Cedida

El Dr. Gaspar Masdeu, cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital, destaca els beneficis de la nova tècnica: “Podem minimitzar les complicacions associades amb l’estimulació ventricular dreta, que pot debilitar el múscul cardíac fins a un 15% dels pacients. Amb l’estimulació de la branca esquerra, aquests pacients experimenten una millora notable en la capacitat de bombeig del cor i en la seua qualitat de vida”.

La nova tècnica d’estimulació de la branca esquerra, que s’ha introduït a l’HTVC per la Unitat Funcional de Marcapassos, formada pels serveis de Cardiologia i Medicina Intensiva, ofereix una alternativa més segura i eficient en els pacients que podrien presentar complicacions amb el marcapassos tradicional. Aquest mètode col·loca el cable d’estimulació en una ubicació estratègica dins del sistema de conducció elèctrica del cor, imitant el batec natural del cor de manera més efectiva.

Abans de començar a aplicar la tècnica en els primers pacients a l’HTVC, metges de l’equip de la Unitat Funcional de Marcapassos han rebut formació especialitzada i, a més, s’ha comptat amb suport tècnic durant les primeres intervencions.

En essència, aquests marcapassos avançats no només ajuden a mantenir el cor bategant regularment, sinó que també asseguren que ho faça de la manera més natural i efectiva possible, millorant significativament la vida de les persones amb trastorns del ritme cardíac”, explica la Dra. Neus Rodríguez, directora mèdica de l’Hospital.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 81 = 87

Últimes notícies