HomeSalutL'ICS Ebre segueix impulsant la consulta a distància entre especialistes d'Atenció Primària...

L’ICS Ebre segueix impulsant la consulta a distància entre especialistes d’Atenció Primària i els hospitals del territori

La Gerència de l’Institut Català de la Salut va iniciar, al mes de juny de 2020, un canvi de model en les derivacions de pacients des de l’Atenció Primària Terres de l’Ebre a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta que n’agilitava la gestió, amb la intenció de millorar la comunicació, coordinació i resolució entre especialistes, i optimitzar els temps de resposta als pacients.

Seguint este model, els especialistes d’Atenció Primària consulten directament les derivacions dels pacients amb els especialistes dels diferents hospitals, i decideixen si el seguiment es pot fer amb valoracions coordinades o si requereix una visita amb l’especialista del centre hospitalari, el qual ja en coneix la història clínica i el resultat de les proves diagnòstiques, que es poden sol·licitar amb antelació.

Des de l’1 de febrer, este sistema també s’aplica a l’Hospital de la Santa Creu per a organitzar les visites de cures pal·liatives (PADES), nefrologia i geriatria. El 4 de març es va implantar a l’Hospital Comarcal d’Amposta, a les consultes externes de traumatologia, cirurgia, aparell digestiu, medicina interna i dermatologia.

A partir de l’1 d’abril, està previst adoptar esta dinàmica amb l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre per a coordinar les derivacions des d’Atenció Primària a les consultes de medicina interna i aparell digestiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies