HomeSense categoriaL’ICS Terres de l’Ebre acomiada els residents que han acabat el seu...

L’ICS Terres de l’Ebre acomiada els residents que han acabat el seu període formatiu

El lliurament de Beques Dr. Ferran 2019 ha estat presidit pel Sr. Josep Felip Monclús, 1r tinent alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, acompanyat de la Sra. Mar Lleixà, directora dels Serveis Territorials de Salut de les Terres de l’Ebre, i del Sr. Ramon Bosch, president de la Fundació Dr. Ferran.

En una sessió preliminar, s’hi han presentat els resultats de tres projectes becats en la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2018.

Després dels parlaments dels membres de la taula, com és tradició en aquest acte, un professional sanitari de renom fa una conferència magistral que en aquesta ocasió ha anat a càrrec del Dr. Martín Iriondo Sanz, cap del Servei de Neonatologia de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El títol de la conferència ha estat “La docència i la recerca en la pràctica clínica diària. Repte i experiència”.

Seguidament s’han lliurat els premis als projectes becats en la convocatòria 2019 de la Fundació Dr. Ferran 2019.

La Beca Doctor Ferran a un grup Emergent l’ha guanyat el projecte titulat: “Portadores intestinales comunitarios de Enterobacterias productoras de β-lactamasas de espectro extendido y carbapenemasas plasmídicas en las Regiones Sanitarias Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona y Girona”. L’investigador principal d’aquest projecte és Pedro Morral  Parras, del Grup d’Investigació en Microbiologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

La Beca Doctor Ferran a un grup d’inici l’ha guanyat el projecte titulat: “Efectos del entrenamiento de fuerza sobre la funcionalidad en enfermos de Parkinson: un ensayo controlado aleatorizado”. La investigadora principal n’és Sonia Escalante Arroyo, del Servei de Neurologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.  

També s’ha concedit un accèssit al projecte titulat “Valor predictiu de la valoració infermera per a la detecció i abordatge del pacient amb fragilitat a les unitats d’hospitalització d’adults de l’Hospital Verge de la Cinta”, la investigadora principal del qual és Estrella Martínez Segura, del grup d’investigació en cures d’infermeria.

L’actuació de la cantautora ebrenca Montse Castellà Espuny ha donat pas a l’acte de comiat de residents de l’àmbit de la Gerència Territorial de l’ICS: set especialistes en medicina familiar i comunitària, vuit especialistes hospitalaris i tres llevadores.

Sota la presidència de la Sra. Mar Lleixà, els membres de la taula, Maria Ferré, directora del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre; Maria José Rallo,  directora de centre de l ’HTVC; Dora Aragonés, directora assistencial de l’Hospital de la Santa Creu; Adelaida Cardona, cap d’estudis de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta; Beatriz Satué, cap d’estudis de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària Tortosa –Terres de  l’Ebre, i Ester Martínez, cap d’estudis de l’Hospital Santa Creu, han transmès unes paraules de reconeixement per als tutors i han encoratjat els nous especialistes a continuar la seva tasca amb els valors de l’ICS: compromís, professionalisme i humanisme.

Per la seva banda, el Sr. Xavier Landín Delgado, especialista en Medicina Familiar i Comunitària, ha intervingut en nom dels residents que acaben la seva formació, ha adreçat paraules d’agraïment a tutors i professionals per la seva ajuda i compromís en la seva formació durant els anys de residència i també als companys que com ell comencen la nova etapa professional.

Acompanyats per familiars, companys i amics que han omplert la sala, tres residents de llevadores, set de medicina familiar i comunitària, un de pediatria,  un de radiodiagnòstic, un d’anàlisis clíniques, un de cirurgia ortopèdica i traumatologia, un de medicina interna, dos de geriatria i un d’anestesiologia i reanimació, han rebut de mans de les caps d’estudis i membres del Comitè de Direcció de la Gerència Territorial una diploma i un obsequi commemoratiu. La Sra. Mar Lleixà, hi  ha pronunciat les paraules de cloenda.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies