HomeSense categoriaL'ingrés mínim vital podria beneficiar unes 3500 famílies de les Terres de...

L’ingrés mínim vital podria beneficiar unes 3500 famílies de les Terres de l’Ebre, segons el PSC

TERRES DE L’EBRE // L’ingrés mínim vital aprovat pel Govern progressista liderat pel president Pedro Sánchez podria beneficiar més de 3.500 famílies de les Terres de l’Ebre, segons les estimacions del grup parlamentari socialista de la demarcació de Tarragona.

Segons ha destacat el senador socialista Manel de la Vega, “amb l’entrada en vigor d’aquesta mesura social estarem fent un pas de gegant col·lectiu en la lluita contra la pobresa i les desigualtats al nostre país.” Així, el senador del PSC ha recordat que un dels grans objectius del Govern de progrés del president Pedro Sánchez és “reduir les taxes de pobresa severa que hi ha a Espanya, en especial les que afecten la pobresa infantil. Un país lliure no es pot permetre conviure amb infants que patisquen els efectes de la pobresa.” “Per tant, com a socialistes i progressistes volem posar en relleu la importància històrica que suposa l’entrada en vigor d’aquest ingrés mínim vital que assegurarà que cap família es quede enrere, abandonada a la seua dissort, sense disposar d’una xarxa de seguretat que els evite caure en la pobresa.”

Manel de la Vega ha contextualitzat aquesta mesura dins del paquet d’iniciatives impulsat pel Govern de progrés per protegir els llocs de treball, els ingressos de les famílies, evitar els desnonaments i els talls dels subministraments bàsics a les llars.

“Estem, doncs, davant d’un nou dret de ciutadania que suposarà un abans i un després en la lluita contra la pobresa i, en especial, contra la pobresa infantil.” Segons ha posat en relleu el senador del PSC, “aquest ingrés mínim vital permetrà garantir que totes les famílies disposen d’uns ingressos garantits per tal que puguen viure amb la dignitat que es mereixen. Com diu sempre el president Pedro Sánchez: un país plenament lliure no es pot permetre tenir famílies pobres, abandonades a la cuneta en situació de pobresa.”

El senador del PSC també ha subratllat la importància d’aplicar mesures reals que milloren la vida real de les persones, “aquesta és la política útil que fa el Govern de progrés que no té res a veure amb el soroll i les desqualificacions que, per desgràcia, sovint escoltem per part tant dels portaveus de la dreta i l’extrema dreta com de l’independentisme radical.”

Manel de la Vega ha explicat que aquesta nova ajuda es proposa beneficar a 850.000 famílies en el conjunt del país, el que suposarà beneficiar directament més de 2.300.000 persones. La renta garantida mitjana se situarà entorn de 10.070 euros. Amb aquesta iniciativa el Govern progressista es proposa reduir en un 80% la pobresa extrema que hi ha al nostre país. “Estem, doncs, davant d’una iniciativa històrica que tindrà un impacte extraordinari per a milers i milers de famílies necessitades que fins ara havien estat abandonades a la seua dissort”, ha afegit el senador socialista.

Cal recordar que durant els pitjors anys de la crisi econòmica, amb el PP al Govern i el suport de CiU –actual PDeCAT- a les retallades socials dels Governs Rajoy, amb amnisties fiscals adreçades a les rendes altes, la pobresa i les desigualtats van incrementar-se a tot el país, també a les Terres de l’Ebre.

“Ho ha afirmat el president Pedro Sánchez i ho reiterem nosaltres avui: la crisi sanitària que estem patint no ha de ser cap excusa per augmentar les desigualtats, com passa sempre que governa la dreta. Per als i les socialistes és vital reduir la pobresa, en especial, la pobresa infantil que és la més injusta perquè és la que perjudica els més vulnerables com són els nens i nenes menors d’edat. Aquest ingrés mínim vital beneficarà, majoritàriament, a famílies amb fills petits a càrrec i anirà acompanyat d’un itinerari d’inclusió social i laboral per a les persones beneficiàries“, ha conclòs el senador De la Vega.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 29

Últimes notícies