HomeSense categoriaL’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre oferirà un mòdul formatiu especialitzat en...

L’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre oferirà un mòdul formatiu especialitzat en 5G

TERRES DE L’EBRE // L’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre oferirà, a partir del curs vinent, un mòdul especialitzat en tecnologia 5G únic a tot Catalunya. Serà dins el cicle formatiu de grau mitjà de Sistemes microinformàtics i xarxes que ja ofereix el centre i inclourà 66 hores formatives específiques en 5G, que es faran entre l’institut i la nau del polígon del Molló, on s’hi estan instal·lant les antenes per tenir accés a l’última tecnologia de connexió.

Els alumnes que cursen el cicle a Móra d’Ebre obtindran el títol amb especialització en tecnologia 5G, un reconeixement que no poden obtindre en cap altre lloc del país. La delegada dels serveis territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montse Perelló, destaca que “la formació en tecnologia 5G encara no forma part del currículum genèric i els alumnes del Julio Antonio ja la rebran i tindran una qualificació”.

L’arribada d’aquesta especialització ha vingut de la mà del projecte CoEbreLab 5G i la instal·lació de dos antenes de connexió 5G al polígon industrial del Molló -entre Móra la Nova i Tivissa- i al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. “La idea dels instituts riberencs ha estat sempre aprofitar les potencialitats del territori, i quan ens han plantejat l’opció d’oferir formació especialitzada i pionera, no hem dubtat”, assegura el director de l’Institut Julio Antonio, Joan Salvador Ventura. En aquest sentit, Montse Perelló afegeix que “des del departament d’Educació és important que les formacions que s’imparteixen al territori tinguen relació amb el seu entorn i sortides professionals perquè els estudiants es puguen integrar a les ofertes laborals”.

El mòdul dins el cicle formatiu que tractarà el 5G tindrà una durada de 66 hores i estarà dividit en el coneixement i muntatge del hardware relacionat amb aquesta tecnologia, i també en l’emmagatzematge d’informació al núvol. A més d’impartir formació presencial a la nau del polígon industrial del Molló, el cicle formatiu també vol facilitar que els estudiants puguen fer les pràctiques a les empreses que es vagen instal·lant al polígon. 

El cicle formatiu de grau mitjà a l’Institut de Móra d’Ebre té capacitat per a 24 alumnes i, un cop finalitzada la preinscripció, alguns estudiants han hagut de quedar a la llista d’espera. Els professors han fet una formació específica vinculada a la URV per impartir el mòdul i també l’han fet els docents de l’Institut de Flix, on s’esta treballant per poder oferir un nou mòdul relacionat amb el 5G i les energies renovables.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 73

Últimes notícies