HomeSense categoriaL'IRTA crea una taula institucional per orientar la recerca cap a les...

L’IRTA crea una taula institucional per orientar la recerca cap a les demandes del territori ebrenc

ACN Amposta .- L’Institut de Recerca Tecnologia Agroalimentàries, l’IRTA, ha constituït, aquest dijous, la taula institucional amb els representants territorials del Govern i els ajuntaments a través de la qual es vol recollir les demandes del territori, aportar “solucions” que “millorin la sostenibilitat dels cultius” a l’Ebre, i garantir la rendibilitat del sector agroalimentari. Josep Usall, director general de l’IRTA, ha explicat que es vol “obrir els centres” a la ciutadania i incentivar projectes conjunts entre el sector productiu i el mediambiental. La taula es reunirà cada any.

Usall ha defensat que els pagesos, ramaders i pescadors han de poder “guanyar-se la vida” a les Terres de l’Ebre i ha assegurat que l’IRTA treballarà per millorar “la rendibilitat del sector”. El director dels serveis territorials d’Agricultura, Ferran Grau, ha destacat que la feina de l’IRTA ve avalada per totes les recerques que ja es duen a terme en el sector, per exemple, de l’arròs i els cítrics . “La demostració és que les jornades de transferència de coneixement que sempre estan plenes de gent”, ha assenyalat. 

“Cal polir coses i millorar-les a nivell institucional però des del sector estem molt contents amb la feina de l’IRTA, que intenta posar una mirada llarga dels problemes, avançar-se al que pugui venir, a l’impacte ambiental, i als processos de globalització que afecten a tot, i també posa una mirada pràctica i curta, amb temes com el caragol maçana, on ja s’estudien mètodes de producció alternatius de l’arròs o la sembra en sec”, ha afegit. 

La relació amb les institucions i l’Institut de Recerca existia a nivell “informal”. L’IRTA ha fixat un delegat que treballarà en les relacions institucional i la taula es reunirà una vegada a l’any. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, ha remarcat la importància de conèixer i escoltar el necessitats del territori per part de l’IRTA i ha posat com exemple les jornades sobre gestió sostenible de l’aigua que va impartir l’institut als usuaris del regadiu a la Terra Alta. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 33 = 34

Últimes notícies