HomeCulturaLlibreters i floristes esperen un Sant Jordi de rècord amb la pluja...

Llibreters i floristes esperen un Sant Jordi de rècord amb la pluja com a única amenaça

Sant Jordi arriba enguany amb els millors pronòstics del sector del llibre i de la rosa, després de dues edicions marcades per la pandèmia. La Cambra del Llibre ja augurava fa uns dies una jornada “històrica” de retorn a la normalitat en què es podrien superar els 1,9 milions de llibres venuts i els 22 milions facturats pel sector la diada del 2019. Igualment, els floristes confien a vendre al voltant dels 6 milions de roses, les mateixes que el darrer any abans de la crisi del coronavirus. A Barcelona s’estrena una “superilla” literària sense trànsit i la ciutat tindrà 300 parades, un rècord absolut. Només la pluja amenaça de fer la guitza i de moment ha obligat a modificar preventivament algunes ubicacions de parades i actes.

Amb permís de la pluja, s’espera que els carrers de Catalunya tornin a omplir-se massivament aquest Sant Jordi i es recuperi així l’esperit participatiu de la diada. L’any 2020 gairebé no es va celebrar per l’esclat de la pandèmia, i l’any passat va tornar encara tímidament i amb moltes restriccions tant a l’afluència i la mobilitat com al gran clàssic de la diada: les signatures dels autors. (Tot i així, finalment es van vendre 1,3 milions de llibres amb una facturació de 18 milions d’euros, gairebé el 85% del 2019, el darrer any abans de la pandèmia).

Enguany s’imposarà la normalitat prepandèmica i tornaran les cues per aconseguir la signatura d’un autor. De fet, hi haurà un nou rècord de parades a la ciutat de Barcelona, on s’arribarà per primera vegada a les 300, 170 de les quals acolliran signatures. Hi ha contribuït la creació d’una “superilla” literària per reduir el trànsit rodat i esponjar la celebració al centre de la ciutat, amb prop de 200 punts de venda.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 82

Últimes notícies