HomeCulturaLo Pati obre la quarta edició de la convocatòria XYZ que enguany...

Lo Pati obre la quarta edició de la convocatòria XYZ que enguany proposa intervenir els Ullals de Baltasar

Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre d’Amposta ja ha publicat les bases de la quarta convocatòria del premi XYZ d’instal·lacions artístiques a espais singulars a les Terres de l’Ebre, que enguany proposa intervenir els Ullals de Baltasar.

Es tracta d’un espai que forma part del Parc Natural del Delta de l’Ebre, situat al terme municipal d’Amposta, al costat de l’antic canal de navegació Carles III. Una mena d’oasi, configurat per diverses surgències d’aigua dolça envoltades d’eucaliptus. Les bases de la convocatòria destaquen que les característiques paisatgístiques i morfològiques dels Ullals el fan un espai singular i “quasi bé màgic.” I també remarquen el simbolisme del seu topònim: Ullals, “fonts com ulls”. Els ulls miren i veuen, com si la terra fos “un ésser viu, una deessa que observa i vigila.” D’altra banda, com són aigües que sorgeixen de la terra, també connecten la memòria amb allò atàvic, ancestral que ens relaciona amb els orígens, la qual cosa permet interpretar l’espai com un nexe entre natura, pensament i consciència.

Els artistes interessats tenen fins al 21 d’abril per presentar els treballs. La dotació del premi és de 4.000 euros, i a partir del 26 d’abril, el jurat farà pública una selecció de les tres millors propostes que se sotmetran a votació popular.

La idea és que la intervenció a l’espai es materialitzi durant la primera quinzena del mes de juliol. En aquesta edició el jurat està integrat per l’artista visual, Nora Ancarola; pel director del CDAN (Centre d’Art i Natura del Museu d’Osca), Juan Guardiola; i pel tècnic del Parc Natural del Delta de l’Ebre, Xavier Abril.

Codirigit per Antònia Ripoll i Eva Cajigos, XYZ és un projecte artístic innovador de periodicitat bianual que té com a objectius principals promoure la intervenció a l’espai com a llenguatge artístic contemporani, posar en valor el patrimoni cultural i natural de les Terres de l’Ebre, fomentar la relació entre història i contemporaneïtat, relacionar les persones amb l’entorn i fomentar la relació de l’art contemporani amb la cura i sostenibilitat dels espais.

En les edicions anteriors l’XYZ ha intervingut el pont penjant d’Amposta, el braç del Trabucador i les torres de la Carrova i Campredó.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 30

Últimes notícies