HomeCulturaLo Pati tancarà l'exposició 'El valor de la sal' amb una nova...

Lo Pati tancarà l’exposició ‘El valor de la sal’ amb una nova instal·lació sonora i la publicació del catàleg

Diumenge 30 d’abril tancarà l’exposició ‘El valor de la sal’, que es va inaugurar a Lo Pati Centre d’Art de les Terres de l’Ebre el passat 25 de febrer. La mostra recull el punt de vista de nou artistes —nacionals, internacionals i de molt diverses generacions— sobre la importància dels salobrars tant des del punt de vista antropològic i cultural, com en la generació d’hàbitats de gran biodiversitat. Des del punt de vista artístic, la proposta ha estat molt diversa, amb dibuixos al carbó, projeccions de vídeos, escultures efímeres i fotografies, entre altres.

I com a tancament de l’exposició, des d’aquest divendres 12 i fins al diumenge 30 d’abril els visitants hi podran trobar una nova instal·lació sonora. Es tracta d’una proposta del col·lectiu Menhir format per l’artista visual Coco Moya (Gijón, 1982) i el músic Iván Cebrián (Conca 1980). Sota el títol La meditación del agua, les usuaris podran gaudir d’una aproximació a les salines a través del so. L’obra de Menhir és una obra creada originalment per a les salines del Valle Salado de Añana, a Vitoria, i està realitzada amb sintetitzadors analògics, veu i instruments acústics, que s’acosten al procés d’evaporació de l’aigua, i la cristal·lització de la sal com una metàfora de la transformació interna.

Paral·lelament, com a clausura de la mostra, diumenge 30 d’abril a les 12.00h es presentarà el el catàleg de l’exposició. L’acte comptarà amb la presència del comissari Juan Guardiola (historiador de l’art, exdirector del Centro de Arte y Naturaleza (CDAN) d’Osca i actual director de la fundació Díaz Caneja de Palencia). També hi haurà els artistes que han participat en aquesta mostra col·lectiva. La cloenda de l’exposició acabarà amb vermut a la plaça Mari Chordà (ubicada davant per davant de Lo Pati), acompanyat de la música de DJ Pantheon.

Un reconeixement públic a Lo Pati

A més, l’acte de tancament de l’exposició servirà perquè Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre presenti a la ciutadania el guardó que va rebre el 30 de març passat, en el marc de la 39a edició dels Premis ACCA, el certamen amb el qual l’Associació Catalana de Crítica d’Art – ACCA reconeix el més destacat que s’ha produït l’any anterior en el camp de les arts visuals a Catalunya. Lo Pati va rebre el Premi a Millor Espai d’Art en una cerimònia a l’auditori Meier del MACBA – Museu d’Art Contemporani de Barcelona.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies