HomeSocietatL'oci nocturn demana al TSJC poder reobrir per Cap d'Any

L’oci nocturn demana al TSJC poder reobrir per Cap d’Any

La Federaci贸 Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon), la Federaci贸 Catalana d’Activitats de Restauraci贸 i Musicals (Fecasarm) i la Plataforma d’Empresaris Afectats pel covid-19 (Peacovid-19) han presentat aquest dilluns al Tribunal Superior de Just铆cia de Catalunya (TSJC) dos recursos contenciosos-administratius contra el tancament de l’oci nocturn i la reducci贸 d’aforament a la restauraci贸 decretats per la Generalitat per lluitar contra la covid-19. Demanen poder reobrir les discoteques almenys la nit de Cap d’Any, una de les m茅s importants pel que fa al seu negoci.

L’escrit de Fecasarm demana la nul路litat de ple dret o almenys la suspensi贸 cautelar urgent de totes les mesures restrictives, incloses el toc de queda nocturn i la limitaci贸 de les reunions, ja que les entitats veuen inconstitucional que una comunitat aut貌noma restringeixi drets per contenir la pand猫mia.聽La Peacovid-19 tamb茅 ha portat davant del Tribunal Suprem una macrodemanda de reclamaci贸 patrimonial contra el govern espanyol per la seva gesti贸 durant el primer estat d’alarma.

L’altra patronal del sector, Fecalon, juntament amb el Gremi de Restauraci贸 de Barcelona i altres associacions de sales musicals, tamb茅 han presentat un recurs per suspendre les restriccions de cara a Cap d’Any.

El principal objectiu que persegueixen aquest recursos 茅s intentar salvar la nit de Cap d’Any, ja que els dies de Nadal i els previs de sopars d’empresa ja s’han perdut, havent suportat ambd贸s sectors p猫rdues milion脿ries els darrers dies. Nom茅s a la nit de Cap d’any, es preveuen p猫rdues d’aproximadament 90 milions d’euros per a la restauraci贸 i d’uns 75 milions per l’oci nocturn, i aix貌 malgrat que molts locals d’oci nocturn ja han comen莽at a tornar els diners de les entrades venudes anticipadament i han cancel路lat actuacions i molts restauradors ja han patit m煤ltiples cancel路lacions de taules.

Un altre dels arguments que utilitza la Fecasarm en el seu recurs per demanar la suspensi贸 urgent de les restriccions, segons el seu secretari general, Joaquim Boadas, 茅s que l’adopci贸 de restriccions severes sobre aquests dos sectors provocar脿 una disminuci贸 de l’inter猫s de la gent per vacunar-se i aix貌 debilitar脿 la protecci贸 de determinades persones davant la possibilitat d’emmalaltir greument o morir.

Al mateix temps, tamb茅 argumentarem que aquestes mesures fomentaran els botellots i les festes il路legals, on no es compleix cap mesura sanit脿ria ni de control i als quals la propia Generalitat qualifica d'”esdeveniments superdisseminadors del virus”, per la qual cosa la propagaci贸 del virus se seguir脿 produint “havent arru茂nat innecess脿riament a dos sectors econ貌mics estrat猫gics pel turisme del pa铆s dels quals es depenen milers de fam铆lies”. Aquests esdeveniments, a m茅s, “portaran associats alteracions de l’ordre p煤blic, enfrontaments amb la policia, destrosses de mobiliari urb脿 i de la propietat privada, agressions i altres delictes molt dif铆cils de prevenir“, alerta la Fecasarm.

Un altre aspecte que denuncien 茅s Catalunya 茅s la 煤nica comunitat de l’Estat on s’han aprovat restriccions d’aquesta intensitat.

Per la seva banda, el secretari general de Fecalon, Fernando Mart铆nez, demana al TSJC que “moduli” les restriccions de la Generalitat, com va demanar la fiscalia en la resposta a l’escrit del Govern. Per a Mart铆nez, s’haurien d’haver tancat una setmana abans les escoles i no optar per la “soluci贸 c貌mode” com tancar l’oci nocturn, que “l’estigmatitza“. A m茅s, reclama que les ajudes pel tancament de l’estiu es paguin amb urg猫ncia. Per 煤ltim, Mart铆nez preveu que si per Cap d’Any les discoteques estan tancades, molts joves agafaran el cotxe per anar a municipis on no hi ha toc de queda o fins i tot per anar a altres comunitats aut貌nomes.

Es preveu que la sala contenciosa-administrativa del TSJC es pronunci茂 dimecres o dijous sobre les mesures cautelars demanades per les dues patronals.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 1 = 7

脷ltimes not铆cies