HomeTurismeL'ocupació turística a la Costa Daurada i Terres de l'Ebre creix enguany...

L’ocupació turística a la Costa Daurada i Terres de l’Ebre creix enguany un 53% respecte al 2020

L’ocupació als establiments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre ha augmentat un 53% respecte a l’exercici anterior. Estes dades s’han fet públiques este dimarts a l’Auditori Diputació durant l’acte Som Turisme, un esdeveniment creat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona per reconèixer i donar suport al sector turístic i que també ha servit per a lliurar el Premi Jordi Cartanyà de Turisme.

A les Terres de l’Ebre, el 70% de les places han estat operatives amb una ocupació del 47,2% als hotels, del 34,4% als càmpings i del 19,3% al turisme rural. El principal gruix de visitants (90,7%) encara correspon a turistes procedents de l’Estat, respecte al 72,8% del 2019. La presència de turistes internacionals s’ha limitat a francesos (4%), holandesos i alemanys als càmpings amb un 2,6% i un 2,2% respectivament. El 93% de visitants arriben en cotxe particular i un terç dels turistes allotjats en establiments turístics van reservar amb menys d’una setmana d’antelació.

La presidenta de la Diputació de Tarragona Noemí Llauradó ha explicat que “Tanquem un exercici que retorna l’optimisme i l’esperança al sector turístic i que alhora ens proposa nous reptes per al 2022 i per al futur immediat, en què la millora dels indicadors tan econòmics, socials i culturals del nostre territori es base en unes premisses que permeten garantir el nostre futur col·lectiu amb criteris de sostenibilitat”.

Per la seua part, la presidenta del Patronat de Turisme, Meritxell Roigé, ha assegurat que “l’esforç conjunt ha permès marcar un punt d’inflexió respecte de l’anterior. Tot i ser un nou any atípic, les dades sobre pernoctacions i ocupació turística han reflectit aquesta recuperació de l’activitat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

47 + = 57

Últimes notícies

-->