HomeSocietatL’Oficina Jove de la Terra Alta recull 82 paquets de material d’higiene...

L’Oficina Jove de la Terra Alta recull 82 paquets de material d’higiene menstrual

L’Oficina Jove de la Terra Alta ha recollit un total de 82 paquets de material d’higiene menstrual –entre compreses, tampons, salvaslips i una cinquantena de copes menstruals– durant la campanya de recollida d’aquests productes que va iniciar al mes de maig i que va finalitzar el passat 3 de juny. Les copes menstruals recollides han estat gràcies a les donacions de les empreses Enna Cycle i Ruby Cup, que s’han volgut sumar al projecte per fer arribar una opció més sostenible, saludable i econòmica a les persones que menstruen de la Terra Alta.

El material recollit ja s’ha fet arribar a les tècniques de l’àrea de Serveis Socials perquè el puguin gestionar i repartir entre les persones de la Terra Alta que ho necessitin.

La iniciativa de l’Oficina Jove de la Terra Alta va començar la primera quinzena de maig mitjançant dues campanyes: una sobre la pobresa menstrual, que es va fer a través de les xarxes socials i, paral·lelament, una altra de recapte de material per gestionar el sagnat. La recollida va tenir lloc en diversos punts de Gandesa i de Batea. Per la seva banda, l’associació de Joves Passeu-me la bota d’Horta de Sant Joan també va col·laborar amb la iniciativa amb la posada en marxa d’un punt de recollida d’un dia al seu municipi, tot coincidint amb la jornada Gaudim de la Terra Alta, que es va celebrar el 22 de maig.

Per altra banda, l’Oficina Jove de la Terra Alta, juntament amb l’àrea de Serveis Socials, va oferir una xerrada sobre la copa menstrual a la seu del Consell Comarcal per donar a conèixer aquesta opció, apropar-la a la població i trencar els mites que l’envolten. La xerrada va anar a càrrec de la tècnica de salut de l’Oficina Jove, Núria Sorribes. “La copa és una opció que ens aporta molts beneficis, principalment, entrar en contacte amb els nostres genitals i, més concretament, amb la nostra vagina. La regla sempre ha estat un tema envoltat de tabús i pensem que ha arribat el moment de començar a trencar-los i a viure les nostres regles donant-los-hi la visibilitat que els pertoca i empoderant les dones a fer-ho”, comenta Sorribes. Les persones que van assistir a la xerrada van rebre una copa menstrual amb la qual es van poder familiaritzar i resoldre dubtes in situ.

L’Oficina Jove de la Terra Alta vol agrair a totes les persones que han participat en el recapte de material i, sobretot, a l’associació de joves Passeu-me la bota, per la seva implicació i col·laboració a l’hora de difondre la campanya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies