HomeSocietatLola, una gossa de teràpia tortosina, salva la vida d’Emiliano, un home...

Lola, una gossa de teràpia tortosina, salva la vida d’Emiliano, un home de 88 anys que va caure al riu Duero, a Sòria

La intervenció de Lola, una gossa de teràpia de Tortosa amb 8 anys, va permetre salvar la vida a l’Emiliano, un home de 88 anys, que va caure al riu Duero, al seu pas per la població d’Almazán (Sòria), mentre hi passejava pel seu voltant.

Els fets van ocórrer el diumenge 26 de juny, mentre els tortosins Cinta Utgés i Miquel Barberà, i els dos gossos de teràpia, Sugus i Lola, passejaven per la vora del riu Duero, a Almazán, durant les seues vacances.

“A la Lola li agrada molt l’aigua i en veure el riu de seguida s’hi va tirar”, explica la tortosina, que afegix que “en veure que la cridàvem i no sortia, vaig anar traure el nas per a veure què hi feia, al riu… Només vaig veure que estava quieta al costat d’una mà, que per l’aparença era d’una persona gran, que s’agafava a unes branques”.

Així, gràcies a la Lola, Cinta i la seua parella van trobar l’Emiliano, un home de 88 anys, que havia caigut al riu feia una estona, i van poder-lo treure del Duero. “Estava gelat de fred… Si no arriba a ser per Lola, i si haguéssem tardat 10 minuts més, aquell pobre senyor no ho hauria contat”, conta Utgés.

Durant els deu minuts que van trigar a arribar la Guàrdia Civil i l’ambulància, Lola no va separar-se de l’Emiliano, que no recordava ben bé com hi havia caigut. Un cop va arribar l’ambulància, van atendre l’home i se’l van emportar.

Cinta Utgés és educadora canina i guia de gossos de teràpia, i va adoptar la Lola i el Sugus quan ja eren adults i va educar-los perquè poguessen ser gossos de teràpia.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

19 + = 29

Últimes notícies