HomeSocietatL’oli Montsagre d’Alanterres d’Horta guanya per tercer any consecutiu el Concurs al...

L’oli Montsagre d’Alanterres d’Horta guanya per tercer any consecutiu el Concurs al Tast d’Olis

El Montsagre Selecció Familiar varietat picual d’Alanterres, un oli verge extra ecològic d’Horta de Sant Joan, ha tornat a guanyar, i fa tres anys seguits que ho fa, el Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre en la seua trenta-setena edició, després d’haver obtingut també el primer premi en la seua categoria reservada als olis ecològics.

Malgrat el format virtual que se li ha donat enguany a la XXVI Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i V Fira de la Garrofa de Jesús a causa de la pandèmia, el comitè organitzador no ha volgut dixar d’organitzar un concurs de tast que acaba tenint una gran repercussió dins del sector, i dona a l’oli guanyador una gran projecció nacional i internacional. El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, després de rebre les onze mostres finalistes de la quasi cinquantena de presentades a la fase prèvia, i un cop realitzada la valoració organolèptica, va decidir atorgar el primer premi del concurs a un oli molt reconegut pel seu caràcter singular per l’efecte de la particular combinació de l’altitud, sol abundant en roca calcària i clima sec, i pràctiques de cultiu no intensiu i ecològic.

El premi al millor oli d’oliva verge extra de les Denominacions d’Origen Protegides de les Terres de l’Ebre (DOP), “Premi in Memòriam Joan Rodríguez”, el va obtenir Identitat Extra de varietat Empeltre d’Horta de Sant Joan, mentre que el segon va ser per a Cota 535, una varietat empeltre-arbequina de la Cooperativa de la Fatarella, i el tercer per a l’oli Massís del Port 1898 de la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Bot de varietat empeltre. El guanyador del premi al millor oli de les Terres de l’Ebre sense DO va ser l’Indentitat, un oli picual de la Cooperativa d’Horta de Sant Joan, seguit d’Or de l’Ebre, un verge extra de varietat arbequina de Colomé-Mulet de Campredó, i el tercer lloc el va obtenir el Select Cast de la Cooperativa Soldebre de Tortosa, de varietat arbequina.

La classificació de la categoria de l’oli d’oliva verge extra ecològic l’encapçala el guanyador absolut del concurs, el Montsagre d’Alanterres d’Horta de Sant Joan, seguit de D’Algars Biocaseres amb una varietat empeltre de Caseres, i en tercer lloc el Cota 535 amb arbequina de la Fatarella. El primer a la categoria al millor oli de qualsevol indret va ser per a Priordei, una varietat rojal de la Margalef de Montsant, seguit del Degustus, un arbequí de la Cooperativa de la Granadella. Per últim, el premi per a particulars i de collita pròpia se’l va endur Montse Sebastià de Bítem amb varietat Panisello, seguida de Teresa Consuelo i Eulalia Munné.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 8 =

Últimes notícies