HomeSalutL'OMS recomana continuar fent testos i no afluixar la vigilància del covid-19

L’OMS recomana continuar fent testos i no afluixar la vigilància del covid-19

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha recomanat continuar fent testos de coronavirus a la població i no afluixar la vigilància perquè “la pandèmia encara no s’ha acabat”. Ho ha assegurat la portaveu de l’OMS, Margaret Harris, en una entrevista a RAC1 en què també ha recomanat que la mascareta continue fent-se servir en espais amb poca ventilació o insuficient distància de seguretat, encara que no siga obligatori per llei. Ha fet una crida a posar en pràctica tot el que la pandèmia va ensenyar a la societat i ha demanat millorar i enfortir el sistema sanitari des d’un punt de vista material i professional.

Margaret Harris ha lamentat que alguns països hagen reduït els testos que es fan i ha considerat que “és una mala idea” perquè fa impossible “seqüenciar el virus per saber si ha mutat”. En este sentit, ha dit que és imprescindible disposar d’esta informació com més aviat millor, “per això és important testar i tenir una vigilància estricta del comportament del virus”, ha afirmat.

Harris ha recordat que els principals elements per combatre la pandèmia són la vacunació, els testos, la ventilació i sobretot l’ús de mascareta. Per este motiu recomana seguir-la portant com a mesura preventiva, encara que per llei no sigui una obligació. “Si tens molta transmissió del virus, la mascareta t’ofereix una protecció extra, sobretot en espais tancats”, ha apuntat Harris que ha insistit “que la gent continuï portant-la si no hi ha prou ventilació o distància”, afirma.

Tot plegat després que divendres passat l’OMS decretés la fi de l’emergència internacional per la covid-19 a través d’un comunicat en què va advertir que el virus continua sent “un problema de salut”, però va afegir que no constitueix “una emergència de salut pública i preocupació internacional”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

66 + = 70

Últimes notícies