HomeComunicacióXimo Rambla reelegit vicepresident de l'Associació Catalana de Premsa Comarcal

Ximo Rambla reelegit vicepresident de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal

L’editor i gerent del setmanari L’Ebre Ximo Rambla repetirà com a vicepresident de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) per quatre anys més. Rambla formava part de la junta que presidida per Francesc Fàbregues del Vallenc es presentava a la reelecció en el decurs de la 15a Convenció i 41a Assemblea Ordinària de l’ACPC celebrada aquest cap de setmana a Sant Cugat del Vallès, en una jornada que ha aplegat a més d’un centenar de professionals de la comunicació vinguts de tota Catalunya.

Aquesta era la segona vegada que el director d’El Vallenc i el seu equip renoven al capdavant de l’ACPC, la primera renovació va ser el 2019. La nova junta de govern està forma per: Francesc Fàbregas, president (El Vallenc); Joan Carles Codolà, secretari (Llumiguia); Òscar Cabana, tresorer (La Comarca d’Olot); els vicepresidents Ferran Perdrix (Segre), Ximo Rambla (L’Ebre), Francesc Florensa (SomGarrigues) i Anna Berent (Fonoll); i com a vocals, Núria Piera (La Portada), Anna Albareda (La Segarra), Eva López (El 3 de Vuit); Júlia Ventura (Sant Cugat Magazine) i Estel Huguet (El Breny).

Durant el seu parlament d’acceptació del càrrec, Fàbregas ha destacat que “la junta s’ha renovat amb nous membres i, per primera vegada, comptarà amb paritat de gènere“. També ha recalcat “que s’ha afegit gent jove perquè ens ajudi amb la seva vitalitat en el reptes tecnològics als quals ens enfrontem“. I com a objectius per als quatre anys que venen ha explicat que són “potenciar les relacions públiques, aprofundir en la formació dels nostres periodistes, millorar els ingressos publicitaris, fomentar encara més la digitalització, ampliar convenis amb universitats, i crear sinèrgies entre editors“.

La jornada va servir per lliurar els Premis a les Millors Portades de la Premsa Comarcal 2022. En la categoria de diaris, trisetmanaris, bisetmanaris, setmanaris i quinzenals, el guanyador ha estat La Veu de l’Anoia, que amb una il·lustració, el setembre de 2022, celebrava el seu 40è aniversari. Pel que fa a la categoria de mensuals, la millor portada ha estat la Sió, la revista d’Agramunt i la Ribera, amb l’edició del juny de 2022, que també amb una il·lustració commemorava el seu 70è aniversari. I en la categoria bimestrals, trimestrals i semestrals, el guardó ha anat a la revista El Cérvol, amb la portada d’agost de 2022, que anunciava la Setmana de la Natura i que mostrava un primer plano d’una libèl·lula al capvespre.

El Premi a Millor Digital del 2022, ha estat per a Veuanoia.cat que l’any passat va dur a terme una profunda remodelació en la seva maquetació i usabilitat.

Respecte a la segona edició dels Premis Premsa Comarcal de Fotografia Periodística 2022, en la categoria de diaris, trisetmanals, bisetmanals, setmanals i quinzenals, el premi ha estat per a una instantània de Marc Sanyé publicada a El 9 Nou. En la categoria de mensuals el guanyador ha estat Joan Carles Codolà, de Llumiguia, amb una foto de la Volta a Catalunya de ciclisme 2022. I en la categoria de bimestrals, trimestrals i semestrals, el premi ha anat a Albert González amb una imatge del món de la caça publicada a SomRurals. En digitals, el guanyador ha estat Eduard Duran de cassadigital.cat amb una simpàtica imatge de Setmana Santa.

El Reconeixement pel suport a la Premsa Comarcal 2023,s’ha entregat a La Xarxa de Comunicació Local per “ser una plataforma multimèdia que proporciona continguts i serveis a més de 200 ràdios, televisions i mitjans en línia locals d’arreu de Catalunya”. Ha rebut el premi Marc Melilla, conseller delegat de la XAL, que ha realçat “les similituds entre la televisió i la premsa comarcal, ja que som com cosins germans, que sempre hem col·laborat“.

A banda dels guardons, durant la Convenció, que ha estat presentada pel periodista Òscar Cabana, s’ha comptat amb dos ponents d’excepció: primer, la coneguda periodista Mònica Terribas que amb la xerrada ‘Informar la proximitat, el repte en temps d’immediatesa’, ha reivindicat la premsa comarcal enfront de la generalista, “pel sentiment de comunitat que genera al vostre territori per l’evident proximitat de les notícies que relata, cosa que atorga una gran credibilitat als vostres continguts i a la vostra marca davant els vostres lectors“.

La segona ponència ha estat la de l’exdirector executiu del Grup Segre Joan Cal, que amb la ponència ‘La premsa local, una crisi positiva’ ha explicat que “els mitjans locals s’han d’allunyar d’alguns factors d’èxit com els likes, ja que vénen determinats per algoritmes de multinacionals i no centrats en la relació real amb la mateixa audiència. Però també, entendre que la tecnologia no ens ha de fer por, perquè només és un mitjà per transmetre la nostra informació“.

El parlaments institucionals d’enguany han anat a càrrec d’Oriol Duran, secretari de Comunicació i Mitjans de la Generalitat, qui ha recalcat que “la premsa ha de ser el tercer poder que posi la lupa per evitar que es cometin barbaritats“; i l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, qui ha ressaltat que “és un projecte amb l’objectiu de cohesionar el país a través del català“.

Finalment,  s’ha reconegut a les publicacions que enguany estan d’aniversari, així s’ha premiat els 25 anys de L’Opció; els 30 de Nova Conca; els 35 d’El Vallenc i El Replà; els 40 d’El Francolí, La Veu de l’Anoia i Segre; els 45 d’El 9 Nou, Delta de Llobregat i Setmanari de l’Alt Empordà; i els 50 d’El Cérvol i El Tots per a tots.

La jornada ha estat organitzada per l’ACPC i Televisió de Sant Cugat, compta amb el patrocini d’AVP; amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat i el Departament de la Presidència de la Generalitat; i col·labora el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

23 + = 26

Últimes notícies