HomeSocietatMabel Marcos, la primera dona en 400 anys a ser primera...

Mabel Marcos, la primera dona en 400 anys a ser primera majordoma de l’Arxiconfraria de la Cinta

Serà un any atípic per als devots de la Mare de Déu de la Cinta. La catedral de Tortosa no s’omplirà diumenge a la missa de dotze per raons sanitàries, la processó no recorrerà els carrers de la ciutat, i no reviurem l’emoció de l’entrada de la Santa Relíquia. 

Mabel Marcos, la primera majordoma en els 400 anys d’història de la Reial Arxiconfraria, és conscient que estem immersos en una situació extraordinària: “i el primer que ens toca fer és  adreçar-nos a les famílies que han patit les conseqüències de la Covid-19 i mostrar-los la nostra solidaritat i condol”. Marcos lamenta no haver pogut fer durant l’any moltes de les activitats que estaven programades, “de manera sobtada hem vist canviar la nostra vida  en un sol instant, perquè absolutament tots hem patit el confinament, l’aïllament dels nostres familiars i amics, la por del contagi, la pèrdua de llibertats i la incertesa en el futur”.

Però arriba el Dia de la Cinta i naturalment no es pot passar per alt: “arriben unes festes diferents que vull animar a continuar en fervor i a participar en els actes religiosos que s’han pogut programar en honor a la nostra estimada patrona, sempre en la mesura del possible, amb seny i complint amb tots els protocols de seguretat establerts per les autoritats competents”. Marcos insistix a utilitzar el sentit comú “com sempre hem fet i gaudim de les festes amb paciència, tolerància, prudència i responsabilitat”.

Mabel Marcos ha volgut confiar l’estendard principal de la processó claustral del Dia de la Cinta del pròxim 6 de setembre a diferents persones en representació dels col·lectius que han estat a primera línia durant la pandèmia de la Covid-19.

En concret seran el doctor Manuel Martínez Maimó, cap del Servei d’Urgències de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa; Lluís Martí Pino, auxiliar del torn de nit de la Residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa, i l’intendent Vicent Lleonart i Ballesta, cap de la Regió Policial dels Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre.

Misses amb aforament limitat i sense processó pels carrers de Tortosa 

La Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta de Tortosa s’ha vist obligada a prendre una sèrie de mesures arran de la pandèmia de la Covid-19 seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Un dels actes més emblemàtics de la festa major de Tortosa no es podrà fer pels carrers de la ciutat. En esta ocasió, i de manera excepcional, la processó es farà després de la missa del migdia per l’interior i el claustre de la Catedral amb un limitat grup de persones, sense la imatge de plata de la patrona de Tortosa, amb la presència dels portadors de l’estendard que representaran els sectors que han actuat més en primera línia durant la crisi del coronavirus, i processionant la Relíquia de la Cinta amb el sagrat cíngol.

Altres mesures que s’han vist obligats a prendre són les relatives a l’aforament de les activitats religioses per a complir amb l’actual normativa. Com explica Miquel Marro, secretari de l’Arxiconfraria de la Cinta, només 150 persones podran accedir a les misses programades a l’interior de la Catedral. Per este motiu s’ampliarà el nombre d’oficis durant el diumenge a l’Altar Major a les 8.30 h, 9.30 h, 10.30 h, 12.00 h i 18.45 h, fent-se sempre al final de l’ofici una veneració col·lectiva de la Relíquia, i no unipersonal com s’està acostumat”.

L’aforament a les novenes durant tota la setmana també és limitarà el 30%.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies