Majories absolutes

Fent un repàs a la inexistent democràcia del regne d’Espanya, he arribat a la conclusió que un govern és millor o pitjor depenent que tingui o no majoria absoluta.

Així doncs, Suárez i la seva UCD varen acabar com el rosari de l’aurora perquè mai va obtenir majoria al Parlament. Molt de pare de la maleïda constitució, molt d’aperturista, però va fugir per cames. El tonto del nebot del fatxa de José Calvo Sotelo, ni pena ni glòria.

Els fals de Felipe I i  Alfonso el Batallador (Guerra), dos impresentables que ens varen enganyar a molts, varen ser considerats bons governants per haver guanyat tres cops per majoria absoluta. Quan la varen perdre el 1993 es va veure que només eren uns corruptes, assassins del GAL i aprofitats per entrar a les grans empreses de l’IBEX. D’Alfonso Guerra no vull parlar més, va ser un perit industrial que era el pepito grillo de Felipet. Un malcarat i un aprofitat. Al perdre la majoria ja no eren tan intel·ligents.

El petit inquisidor, mentre tenia minoria, Jordi Pujol el va fer saltar per la rodanxa tants cops com va voler. El va obligar a llevar el servei militar obligatori, va desplegar els Mossos, va canviar el nom dels governs civils i, fins i tot el va fer parlar el català en la intimitat. L’any 2000, quan va obtenir la majoria absoluta, es va unflar con un gripau, s’escoltava parlant,  jugava a la guerra i, fins i tot posava els peus a dalt de la taula parlant amb Bush i Blair. Una guerra que va portar l’atemptat islamista més gran d’Europa. És a dir la minoria el feia tonto i la majoria assassí. Mai ha pagat pel crims d’Atocha.

Zapatero (del 2004 al 2011), en no tenir majories tothom va tenir dret a titllar-lo  de tonto de malt governant, etc. Per a mi el més honrat. Va intentar tirar endavant un nou Estatut per Catalunya i, lo més important, va deixar en caixa molts cèntims per a les pensions. No va voler que els diners de la bonança econòmica fossin destinats a altres coses. Fins ara han arribat els seus estalvis. Però repeteixo, com que sempre va estar en minoria ara el consideren el més incompetent.

Arriba la majoria absoluta d’en Mariano. El corredor de fons i cara  d’esparverat. Aquest registrador de la propietat va governar sota els dictats dels assessors més ineptes que he conegut. Va aconseguir que tots els partits es fiquessin d’acord per fer-lo fora.

Ara arriba PedroPicapiedra. Un home que ha nascut amb una flor al cul, és a dir amb molta sort. Un torero de places de segona i ara quan ha hagut de torejar miures o vitorinos, el rodell se li ha quedat petit. Tots els seus problemes són de cultura. El nivell intel·lectual d’aquestes dones i homes de Podem és molt superior al dels seus subalterns. Joves, professors i en un gran nivell cultural. Picapiedra només pot emparentar-se amb el Caçador que no té cap  estudi superior. Els màsters de tots dos són més falsos que la monarquia dels borbons. Com ha de torejar un govern on els banderillers són millors que els matadors. Així doncs, mai Pedro jugarà a governar si no és el millor i això no pot ser amb aquesta gent de Podem. Ni retirant-se Iglesias.
Un cop, un governant de la UCD, a les primeres eleccions al meu poble va dir que havien de buscar gent honrada que persones preparades cada cop n’hi haurien més i d’honrats no. Al cap dels anys no he pogut entendre què volia dir, per què l’honradesa és una conducta de vida, amb estudis o sense.

Jordi Casanova Giner
Jordi Casanova Giner
advocat i escriptor aficionat
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

37 + = 42

Últimes notícies