HomePolíticaMarc Arza: El PDeCAT som els únics que treballarem per l’escola...

Marc Arza: El PDeCAT som els únics que treballarem per l’escola pública i concertada catalana

TERRES DE L’EBRE // El PDeCAT ha apostat per una campanya transversal i que serveixi per analitzar la  situació del país i per donar a conèixer les propostes per les properes eleccions.  Per això, i tenint en compte la situació sanitària actual, ha apostat per un cicle de  converses telemàtiques transversals (#ConversesPDeCAT) i per transformar els  tradicionals mítings a connexions Km0. Aquest matí, des de Reus, el candidat Marc  Arza, ha pogut conversar via Facebook Live i Youtube amb les exconselleres  d’Ensenyament, Irene Rigau i Meritxell Ruiz. 

Rigau ha posat de manifest que “el futur està a les escoles, i hem de decidir qui vol  formar a la futura generació, les escoles han de ser temples de la veritat”. Per això  ha reclamat “voluntat de consens”. “Nosaltres en els darrers anys vam aconseguir  consens a base de negociar, hem de buscar punts en comú i treballar-hi  conjuntament pel bé de l’escola catalana”. L’exconsellera també ha apel·lat a que  “el govern no pot prometre uns serveis si no té els recursos adequats, sinó és una  font de frustració pels mestres i famílies”. 

Per la seua part, la reusenca Meritxell Ruiz ha reivindicat que “el PDeCAT treballarà a  favor de l’escola pública, però també de la concertada”. En aquesta línia, la també  exconsellera, ha denunciat que “els altres partits no tenen proposta per la  concertada, la voldrien menystinguda” i ha recordat que “a les escoles tots  treballem per formar i fer créixer els nostres alumnes, les famílies han de decidir  on volen portar els seus infants”. 

Ambdues exconselleres han posat de manifest la seva aposta per les escoles rurals.  Rigau ha apuntat que “de fet, a les escoles rurals, s’aprèn més ràpidament a fer de  mestre”. Ruiz ha reivindicat que “l’escola rural és un tresor a protegir en el nostre  país”.  

Per la seua part, Arza ha manifestat que el PDeCAT treballarà per una escola lliure,  inclusiva i que fomenti els valors pels que s’ha de regir una societat. “Hem de vetllar per  tots els alumnes, pels que tenen dificultats però també pels que tenen potencial”. El 

candidat també ha posat de relleu que “tot i que s’ha d’ampliar la partida, no tot és  una qüestió de recursos, cal voluntat política”. Arza ha exposat que si el PDeCAT té  la clau del proper govern, treballarà per fer-ho possible. “A l’hora d’anar a votar  penseu en qui voleu que condicioni les polítiques educatives: els que fan manuals  d’ocupació il·legal o el PDeCAT?”, ha tancat el candidat. 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 77 = 84

Últimes notícies