HomeSocietatMés de 1.500 denúncies en una setmana per utilitzar el mòbil mentre...

Més de 1.500 denúncies en una setmana per utilitzar el mòbil mentre es condueix

Els Mossos d’Esquadra i les policies locals han imposat més de 1.500 denúncies en una setmana per fer ús del mòbil mentre es condueix. Concretament, en la darrera campanya policial preventiva coordinada pel Servei Català de Trànsit (SCT), que va tenir lloc entre el 15 i el 21 de novembre, es van interposar 2.790 denúncies, de les quals 1.573 van ser per conduir fent servir el mòbil -una mitjana de 225 denúncies al dia-, 1.063 per saltar-se un semàfor i 154 per circular utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l’atenció permanent a la circulació. Aquest 2021, les distraccions es mantenen com la primera causa dels accidents amb víctimes a les carreteres catalanes, per davant de la velocitat inadequada i de l’alcohol i les drogues.

Accions com parlar pel mòbil o escriure missatges, sintonitzar la ràdio o programar el GPS són darrere d’un 22,8% de la sinistralitat. En particular, les distraccions causades per l’ús del mòbil són les més esteses i incrementen considerablement el risc d’accidents de gravetat, segons Trànsit.

Davant d’aquestes dades i amb l’objectiu de reduir el nombre d’accidents com a conseqüència de l’ús del mòbil, Trànsit recupera la campanya de conscienciació viària ‘Quan condueixis, aparca el mòbil’, que tornarà a estar present a la majoria de mitjans i a les xarxes socials.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

18 + = 25

Últimes notícies