Esta setmana s’ha presentat la segona edició del Llibre per la Cuina Rapitenca, una publicació aclamada des de feia un temps al municipi, ja que la primera edició va sortir als anys vuitanta, sota el nom La cuina de la dona rapitenca, i es va exhaurir completament.
La primera edició la van traure l’Associació de Mestresses de casa, actualment Dones Rapitenques, juntament amb Hernán Subirats. Segons Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, este llibre suposa “valorar aquelles receptes dels nostres avantpassats i promocionar la cuina i la gastronomia familiar del poble”.
El llibre conté més de 200 receptes tradicionals, ja que se’n sumen 18 més que en aquell moment, i que van de la mà de la modernització gastronòmica que ha viscut el poble amb l’arribada de nous productes com el cranc blau, per exemple. “L’essència de la cultura rapitenca es troba en este llibre”, indica Hernán Subirats.
Els exemplars poden comprar-se als estudis de Ràdio Ràpita al preu de 5 euros.