HomeJoventutMés de 4.000 persones es beneficien de les 94 actuacions realitzades durant...

Més de 4.000 persones es beneficien de les 94 actuacions realitzades durant el 2023 en el marc de Pla Local de Joventut d’Amposta

94 actuacions, 2.316 atencions a peu de carrer a l’Oficina Jove i més de 4.000 persones beneficiàries de totes les activitats realitzades, tot plegat per avançar en la consecució de fins a 28 objectius. Són les principals xifres del desplegament del Pla Local de Joventut 2021-2024 durant l’any 2023. Un pla que, tal i com destaca l’alcalde, Adam Tomàs, “fixa les línies estratègiques per millorar la vida de les persones joves a la nostra ciutat” i, per això, tot i que és un pla impulsat des de la regidoria de Joventut, és un pla transversal que inclou actuacions de totes les regidories. “La regidoria de Joventut és la que vetlla perquè totes les polítiques de l’Ajuntament incloguen la perspectiva i mirada jove“, explica Tomàs.

D’entre totes aquestes polítiques, l’alcalde en destaca, per exemple, els ajuts als estudis superiors, als que des del 2016 es destinen 50.000 euros; els quatre habitatges destinats a emancipació juvenil que hi ha al nucli antic i dels que ja s’han aprovat les bases; tota la formació reglada i no reglada i tutorització de treballs de recerca que es realitza des del FabLab o l’impuls i l’orientació en l’ocupació i emprenedoria del jovent que es realitza des de Lo Sindicat, on s’ha contractat una persona tècnica en ocupació dels joves o els descomptes en el teatre per a facilitar l’accés a la cultura. “A més, hem traslladat l’Oficina Jove, de la mà de la Generalitat de Catalunya, a peu de carrer amb la voluntat de facilitar l’accés dels joves a tots els serveis i assessorament als que poden accedir“, recorda l’alcalde. En aquesta Oficina Jove, durant el 2023 es van atendre 2.316 persones en diferents àmbits.

Per la seua banda, la regidora de Joventut, Iris Castell, ha destacat totes aquelles accions que es van impulsar des de la pròpia regidoria. Una de les més destacades és el Fòrum Jove, que el 2023 va atraure més de 2.000 persones a les 35 activitats programades i per conèixer l’oferta formativa i educativa dels 27 estands participants. En aquest espai es van fer tallers i xerrades d’orientació laboral, emprenedoria, salut, educació,… àmbits temàtics que també inclou el Pla Local de Joventut. Castell també destaca tota l’oferta de lleure infantil i juvenil de l’estiu a través de les entitats i empreses d’Amposta. “Va ser un model de lleure impulsat per aquest govern, que aposta per la col·laboració publicoprivada, i en el que l’Ajuntament atorga ajudes per poder ofertar prop d’un miler de places de lleure infantil i juvenil a l’estiu“, destaca la regidora, “l’any passat, se’n van beneficiar 963 infants, 154 dels quals venien derivats per Serveis Socials i 29 estaven becats pel Pla Educatiu d’Entorn“.

Iris també destaca altres accions com els curs de premonitoratge i monitoratge de lleure, del qual se’n van beneficiar més de trenta joves o l’Estiu Jove, en què prop d’una 40 d’adolescents van fer diferents tallers i sortides a la natura. “Un espai perquè els joves poguessin relacionar-se i fer activitats de lleure durant el juliol“, tancava la regidora.

Oficina Jove

L’Oficina Jove del Montsià, a la carretera Simpàtica número 6, és el principal punt de referència per a l’atenció del jovent a Amposta. En aquest espai, els professionals ofereixen assessorament i acompanyament al jovent en diferents aspectes, des de la reserva dels bucs d’assaig o espais com el Casal, a orientació educativa o laboral, així com en temes de salut o habitatge.

Per a l’atenció presencial personalitzada cal demanar cita prèvia a www.ampostajove.cat, però també es poden realitzar consultes en línia per WhatsApp (649872409) o correu electrònic (joventut@amposta.cat).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

21 + = 22

Últimes notícies