HomeSense categoriaMés de 47.000 documents de l'Arxiu de la Diputació de Tarragona es...

Més de 47.000 documents de l’Arxiu de la Diputació de Tarragona es poden consultar per internet

TERRES DE L’EBRE // La ciutadania ja pot accedir per internet als documents històrics més consultats del fons documental de l’Arxiu General de la Diputació de Tarragona gràcies a una aplicació de gestió d’arxius que permet visualitzar-los en línia. Amb este nou servei, els usuaris i usuàries que vulguen fer una consulta no caldrà que es desplacen fins a la seu de l’Arxiu, ubicada a la Canonja.

Per consultar els documents, cal accedir al web https://arxiuenlinia.dipta.cat/ i fer la cerca. També és possible descarregar els arxius, tot i que no es podran utilitzar amb fins comercials, perquè porten una marca d’aigua i caldrà citar la font en cas de fer-ne ús.

Actualment s’hi poden trobar 47.145 arxius digitalitzats públics referents a publicacions del Butlletí Oficial de la Província de Tarragona des del 1834 al 1996, del Cens Electoral i documents sobre expedients de Vies i Obres. A partir de la setmana vinent s’hi inclouran plànols del Cadastre i, en un futur, també imatges.

L’Arxiu General de la Diputació rep unes 2.000 peticions de consultes cada any i més de la meitat corresponen a documents digitalitzats com són les publicacions del BOPT, arxius d’Actes, Cens o del Cadastre, entre d’altres. L’objectiu d’este nou servei és afavorir l’accés de la ciutadania dels arxius més consultats i també agilitzar el volum de feina a l’Arxiu.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 2 =

Últimes notícies