HomeSense categoriaMés de 500 ebrencs presenten al·legacions per a no ser a les...

Més de 500 ebrencs presenten al·legacions per a no ser a les meses electorals este diumenge

TERRES DE L’EBRE // Un altre repte d’estes eleccions del 14 de febrer és la constitució de les meses electorals. Una de cada quatre persones de Catalunya s’han excusat davant les Juntes Electorals de Zona per tal de no ser a les meses electorals este diumenge. A les Terres de l’Ebre, més de 500 ebrencs han presentat al·legacions a la Junta Electoral de Zona de Tortosa argumentant motius de salut per a no estar exposats durant tot el dia. És el cas de la roquetenca Pili Cugat que, en declaracions al Canal Terres de l’Ebre, assenyalava que “en el moment que em va arribar el paper vaig tenir una gran angoixa, perquè soc de risc, ja que vaig passar un càncer ara fa uns anys”, que admetia haver sentit “molt pànic per la possibilitat de presentar al·legacions i que no les acceptessen, i una gran indignació pel fet que aleatòriament en puga tocar estar a una mesa electoral en una situació així”. 

Algunes d’estes al·legacions, com és el cas de Cugat, han estat acceptades; però d’altres s’han hagut de resignar davant la negació de la Junta Electoral. “En un primer moment pensava que prevaldrien els interessos de la gent als interessos polítics, com per a fer unes eleccions en un moment que no ens dixen fer pràcticament res, però ara, podem anar a mítings i a votar dins d’un pavelló”, lamentava al Canal Terres de l’Ebre el rapitenc Joan Roig, que haurà de resignar-se i ser el vocal d’una mesa este diumenge tot i haver-se excusat. 

En les últimes setmanes s’han celebrat plens extraordinaris a diversos ajuntaments ebrencs per a fer nous sortejos i escollir nous membres per a les meses electorals, davant el nombre d’al·legacions acceptades, ja que estos ens locals són els encarregats de vetllar que el pròxim diumenge les meses electorals estiguen constituïdes.

És el cas de Tortosa, que ja ha celebrat tres plens extraordinaris per a renovar un total de 81 membres de les meses electorals dels comicis del 14-F que han vist acceptats els recursos presentats. Si diumenge falta algun membre de la mesa i falten també els dos suplents, es proposa al primer votant que ocupe el seu lloc. Este, però, s’hi pot negar. Les sancions per no presentar-se a la mesa oscil·len entre els 2.700 i els 7.200 euros, o penes de presó d’entre tres mesos i un any.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies