HomeSocietatMés d'un centenar de policies d'onze països assagen tàctiques antiterroristes en un...

Més d’un centenar de policies d’onze països assagen tàctiques antiterroristes en un exercici a la plataforma Casablanca

Més de cent agents de policia pertanyents a unitats tàctiques d’elit d’onze països han assajat tàctiques antiterroristes amb exercicis marítims a l’entorn de la plataforma petroliera Casablanca, a uns 45 quilòmetres de la costa de Tarragona i del delta de l’Ebre. Organitzats per la Unitat d’Especial d’Intervenció (UIE) de la Guàrdia Civil entre els dies 17 i 26 d’octubr, les pràctiques estaven destinades a assajar la protecció d’infraestructures crítiques i estratègiques així com de seguretat marítima. Van culminar amb un exercici simulant l’assalat a l’estructura i la neutralització de la cèl·lula terrorista que l’hauria ocupat.

S’han aplicat tècniques d’aproximació, assalt i intervenció operativa per mai i aire en escenaris simulats d’apoderament il·lícit de la plataforma petroliera per part d’una cèl·lula terrorista. L’institut armat ha desplegat el buc oceànic Riu Segura del Servei Marítim, dos embarcacions d’assalt i tres helicòpters del Servei Aeri. Per part dels països participants –Itàlia, Bèlgica, Portugal i Suècia ho han fet activament, mentre que Letònia, Alemanya, França, Lituània, Holanda i Bulgària, com a observadors- s’han afegit tres embarcacions més.

Segons el comunicat policial, s’ha escollit la plataforma Casablanca –de la qual Repsol ja ha deixat d’extreure’n petroli i que preveu desmantellar els pròxims anys- per les seves característiques especials i de “molt difícil reproducció” en qualsevol altre lloc o situació. La UEI de la Guàrdia Civil ha estat efectuant pràctiques preparatòries durant els últims mesos per garantir l’èxit de l’entrenament conjunt d’àmbit internacional.

Aquestes pràctiques s’emmarquen dins del projecte europeu d’actuacions conjuntes d’unitats policials d’intervenció d’elit dins dels respectius països, conegut com Red Atlas, i del qual formen part 38 unitats especials d’intervenció integrades als cossos de policia i gendarmeria dels estats membres de la UE així com de Noruega, Regne Unit, Suïssa i Islàndia.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies