HomeSense categoriaMiguel Bejerano seguix pendent del judici de l’accident laboral que va patir...

Miguel Bejerano seguix pendent del judici de l’accident laboral que va patir a Móra d’Ebre i el va dixar tetraplègic

EDICIÓ PAPER // Miguel Bejerano seguix esperant, i ja porta catorze anys. El 2006, va patir un accident laboral mentre treballava en una obra a Móra d’Ebre: va caure d’una alçada de nou metres i va quedar tetraplègic, amb una discapacitat del 96%. La xarxa de seguretat sobre la qual va caure, i que l’havia de protegir, es va foradar perquè estava apedaçada i no complia amb els requisits de seguretat. Catorze anys després, espera que se celebre el judici sobre l’accident i demana una indemnització per a poder adaptar el seu domicili a la seua discapacitat.

Miguel Bejerano és veí de Calafell i viu amb els seus pares mentre espera que se celebre el judici sobre el seu accident. El seu cas va passar sis anys al jutjat d’instrucció de Gandesa, que va enviar a judici el promotor, el constructor, dos coordinadors de seguretat i el director del pla de seguretat com a pressumptes autors d’un delicte greu contra la seguretat dels treballadors. Al jutjat penal de Tortosa, els acusats van presentar diversos recursos que van portar el cas a l’Audiència Provincial de Tarragona i van allargar el procediment. Estava previst que el judici s’hagués celebrat el passat 29 de gener a Tortosa, però l’hospitalització d’un dels acusats va ajornar la sessió, que no té nova data. Davant tot el periple, Bejerano assegura que se sent “maltractat” per la justícia i tem que davant la demora de tot el procediment el delicte puga haver prescrit.

A banda de la tetraplegia que li va causar la caiguda, Bejerano conserva altres seqüeles, com ara dolors neuropàtics, infeccions d’orina i espasmes, entre altres. La situació en la qual es troba l’obliga a gastar, cada mes, uns 4.000 euros i la seua pensió com a persona amb discapacitat no arriba als 2.000 euros. Reclama una indemnització propera al milió d’euros per poder adaptar el seu domicili i emancipar-se dels seus pares. “He de pagar les cuidadores, també el fisioterapeuta i altres tractaments”, assegura Bejerano. A banda, demana tres anys de presó per a cadascun dels acusats. Per la seua banda, la Fiscalia demana que els quatre acusats assumisquen una indemnització de 450.000 euros.

Davant el retard que acumula tot el procediment, Bejerano demana més “humanització” de la justícia. “Som persones, i no números ni procediments penals”, lamenta. “La justícia ha trepitjat els meus drets a l’hora de tenir un judici just i sense dilacions”, afegix, i assegura que no descarta instal·lar-se a les portes dels jutjats de Tortosa per a visualitzar la seua situació.

“Jo només vull viure en pau el que em queda de vida, que espero que no s’allargue molt, per la situació en la qual em trobo”, lamenta.

P.G.
P.G.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 2 =

Últimes notícies