HomeComerç’Mirades que cuiden’, la xarxa de comerços a Amposta per detectar situacions...

’Mirades que cuiden’, la xarxa de comerços a Amposta per detectar situacions de solitud no volguda

Abordar la solitud no volguda de les persones grans en comunitat i fent-nos tots responsables. Aquest és l’objectiu del ’Mirades que cuiden’, el nou programa impulsat en el marc del projecte ’Bon dia’ i que vol crear una xarxa de comerços que podran alertar a Serveis Socials en cas que detectin alguna situació anòmala.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ho explicava així davant els mitjans de comunicació: “Els comerços que s’adhereixin al programa si detecten que una persona gran que anava a comprar tots els dies el pa està dies sense anar, podran avisar a Serveis Socials de l’Ajuntament, que engegarà un protocol per esbrinar els motius i si ha passat alguna cosa“. “El comerç de proximitat és on el client té un contacte més directe amb el comerciant; molts ens coneixen de tota la vida, saben la nostra situació i és fàcil que puguin detectar quan hi ha alguna cosa que no funciona del tot bé“, afegia la regidora de Comerç i Mercat Municipal, Anna Tomàs, tot assenyalant que quan l’àrea de Drets Socials i de Ciutadania va traslladar el projecte a l’àrea de Comerç, no van dubtar en treballar conjuntament perquè diferents comerços del municipi i també del Mercat Municipal s’hi adherissin.

Els comerços tindran un distintiu que els identificarà“, assenyalava la regidoria de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré qui també donava més detalls del funcionament. “Hi haurà un formulari a través del qual els comerços podran explicar quina situació ha detectat i a partir d’allí es farà el desplegament d’atenció a través dels equips bàsics de serveis socials per mirar quina és la situació de la persona“, afegeix Ferré. Tot i que el projecte està pensat perquè qualsevol persona pugui alertar, de moment, el desplegament inicial es farà a través dels comerços.

Projecte Bon dia

’Mirades que cuiden’ forma part del projecte més gran “Bon dia”, que es va iniciar al 2017 i que és un projecte viu que ha anat creixent tots aquests anys. Primer es va començar fent un anàlisi de totes les persones majors de 80 anys que vivien a la ciutat, i després s’han anat sumant agents. “Els primers, l’alumnat d’APESID de l’Institut Montsià amb el “Bon dia, compartim?“, després es va afegir l’acompanyament a les compres i a altres situacions en les que les persones grans també estaven soles; seguidament el “Fem rogle”, una activitat que va començar l’any passat amb l’alumnat d’APESID i que aquest any ja s’ha inclòs dintre de les activitats del Casal Cívic, professionalitzant l’activitat, i finalment ara, en lo “Mirades que cuiden”, descriu la regidora de Drets Socials i de Ciutadania.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 5 =

Últimes notícies