Miquel Àngel Vaquer, amb 36 anys, ha mort este dilluns a Reus a conseqüència del coronavirus. Juntament amb els seus germans, Vaquer va ser un dels impulsors del celler familiar Casa Mariol situat a Batea, l’any 2007.
Nascut en este municipi de la Terra Alta l’any 1983, es va llicenciar en Comunicació Audiovisual a la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Va ser un dels responsables del ressorgiment del vermut a Catalunya, ja que va associar-lo a un disseny modern que va revitalitzar el sector i capgirar el món d’esta beguda. També va ser un dels autors de Teoria i Pràctica del Vermut, un llibre en què tant ell com Josep Sucarrats i Sergi Martín parlaven d’esta beguda de tradició “tan nostra”. Durant cinc anys va treballar dissenyant continguts per a productores de televisió com Mediapro, El Terrat i Endemol; i per a marques com Hermès, Carolina Herrera o Mango.
En una piulada a Twitter, el celler Casa Mariol ha lamentat comunicar la pèrdua d’un dels seus impulsors i agraeixen les nombroses mostres de suport i estima rebudes en les últimes hores. La Denominació d’Origen Terra Alta ha expressat a través d’un comunicat que ha fet públic este dimecres a la tarda el seu més sentit condol per la pèrdua de Miquel Àngel Vaquer.