HomeSense categoriaEl Govern activa un paquet de mesures d'ajuts de 9 milions d'euros...

El Govern activa un paquet de mesures d’ajuts de 9 milions d’euros per donar suport al comerç per fer front a l’emergència sanitària pel Covid-19

El Govern ha activat avui a través del Departament d’Empresa i Coneixement mesures d’ajuts al comerç per fer front a la situació econòmica derivada de l’emergència sanitària del coronavirus. Els ajuts, dotats amb fins a 9 milions d’euros, s’articularan a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement i es podran sol·licitar properament.

Amb estes mesures, la voluntat del Govern de Catalunya estar al costat del sector per aconseguir reactivar el comerç i els serveis, l’artesania i la moda per tal de tornar a ser un sector fort tant econòmicament (16% del PIB), com socialment, per la funció que té de cohesió i vertebració de pobles i ciutats. Amb l’objectiu de preservar el màxim nombre de comerços i establiments, s’han dissenyat unes línies d’ajut amb la finalitat de donar suport a la reactivació d’estos sectors davant la situació derivada d’emergència sanitària Covid-19 .

Els ajuts van dirigits a empreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, especialment aquelles que han estat obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma. També s’hi podran acollir el teixit associatiu dels sectors esmentat, les administracions locals i els organismes públics que impulsen actuacions per a la reactivació del sector de comerç. Servei, artesania i moda de Catalunya.

 

Les línies d’ajut se centraran en 3 grans blocs:

  • Dos Línies d’Ajuts a teixit associatiu: a entitats del sector del comerç, artesania i moda, sense ànim de lucre, que tinguen representativitat territorial o sectorials, associacions de mercats, cooperatives o centrals de compra. Ajuts fins el 80% a les despeses de suport a les empreses associades en àmbits de gestió i comercialització, així com en l’estructura de les entitats per a desenvolupar la seua funció.
  • Quatre Línies d’ajuts a pimes de comerç artesania i moda: Ajuts fins el 100% del cost d’actuacions de gestió i comercialització per a reprendre l’activitat. Ajuts fins el 60% de les despeses d’inversió en el punt de venda per al rellançament de l’activitat. (Inversió mínima subvencionable 2.000 euros)
  • Una Línia de suport als municipis en l’àmbit del Comerç i de l’Artesania: per ajuntaments i els organismes públics que hi estiguen adscrits o vinculats, entitats municipals descentralitzades, mancomunitats i consells comarcals. Fins al 50% del cost d’actuacions de caràcter público-privat per estimular el comerç, l’activitat econòmica i l’ocupació de les zones comercials.
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

66 + = 72

Últimes notícies