HomeSense categoriaReemissions per Canal Terres de l'Ebre de les processons de Setmana Santa...

Reemissions per Canal Terres de l’Ebre de les processons de Setmana Santa de Tortosa als seus horaris habituals

Les mesures activades arran de la pandèmia del Covid 19 ha provocat la suspensió de totes les processons de la Setmana Santa. En el cas de Tortosa no podran culminar com es volia els actes del 40è aniversari de l’Agrupació de Confraries, on al marge de l’organització de les processons també s’han hagut de suspendre tots els actes del programa oficial. Malgrat això el diumenge 5 d’abril a partir de les vuit del vespre es podrà seguir per Canal Terres de l’Ebre la reemissió de la Processó de la Passió, un esdeveniment únic per tot el que processona, perquè recorda la passió i mort de Jesús amb autèntiques obres d’art i d’altres elements que s’han pogut mantenir amb el pas dels segles. Desfilen un total d’onze passos pels carrers de Tortosa que representen a deu confraries, mantenint la tradició de repartir durant el trajecte caramels per part dels natzarens o vestes, com es coneixen en l’argot popular tortosí. El dijous 9 d’abril serà la Processó del Silenci a les dotze de la nit la que es podrá seguir per televisió.

Cinta Fontanet, presidenta de l’Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa , explica en el vídeo que acompanya aquesta notícia, que la suspensió de les processons va resultar una decisió difícil de prendre, “perquè per a tots els membres de l’Agrupació i de totes les Confraries l’arribada de la Setmana Santa significa la culminació de molts mesos de treball. El programa del 40è aniversari ha possibilitat fer per exemple un concert de gòspel a l’església del Roser de Ferreries, un concert de l’Escolania de Montserrat a la Catedral, una conferència de mossèn Ramón Labernia, un concurs de fotografia o una presentació amb l’Escola Municipal de Teatre”.

El confinament provocarà no només la suspensió de les processons sinó també l’ajornament d’actes que s’havien previst com la presentació de l’Opuscle a càrrec de Marga Julià, una representació de la Moixiganga de Valls, una xerrada sobre imaginaria d’Aleix A. Valls, una conferència sobre els símbols de la processó del Diumenge de Rams per part d’Albert Curto, el lliurament de premis del 18è concurs de dibuix, un concert del Cor la Binota i la Banda Municipal de Música, la tamborada popular, el pregó que havia de fer Josep Borrell, el concert del Cor Tyrichae, un taller infantil de manualitats, o continuar el cicle de conferències de la Confraria dels Hermanos que havia d’impartir Joan Otero´.

 

Vídeo 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies