HomeNecrològicaMor Josep Cugat, exalcalde de Bítem

Mor Josep Cugat, exalcalde de Bítem

Avui 29 d’agost ha mort, després d’una llarga malaltia, Josep Cugat i Ginovart (Bitem, 1955) exalcalde de Bítem i exregidor de l’ajuntament de Tortosa. Diplomat en magisteri i mestre jubilat de professió. Cugat havia destacat per una dilatada trajectòria com a servidor públic, primer com alcalde des del 2007 del poble que el va veure nàixer i posteriorment com a primer alcalde-president de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bítem del període que va del 2011 al 2019. El febrer del 2018 va assumir també l’acta de regidor de l’Ajuntament de Tortosa pel PDeCAT ocupant la setena tinença d’alcaldia i les responsabilitats de les Activitats Reglades, SAC i Sector Primari.

Josep Cugat fou un dels artífexs de la consecució de l’EMD de Bítem, on viuen més de 1.200 habitants, sent un dels negociadors del conveni regulador amb l’ajuntament de Tortosa de cara a obtenir un adequat acord marc d’autogovern. El seu tarannà d’home proper, conciliador i treballador s’ha posat de manifest poques hores després que es conegués el trist desenllaç de la seva mort amb les diverses mostres de condol que han anat apareixent a les xarxes socials.

Des de l’EMD de Bítem han fet arribar un comunicat on al marge d’expressar amb gran tristesa la pèrdua de Josep Cugat i el condol a la família,recorden alguns detalls de la dilatada trajectòria d’un home que va treballar incansablement per Bítem, “i que va posar en marxa diverses iniciatives que van permetre potenciar la vida del nostre poble. La més important, l’impuls que va fer per tal que la ciutadania de Bítem poguéssim votar en referèndum la constitució com a Entitat Municipal Descentralitzada. El vot favorable expressat en aquella consulta va propiciar que el 2011 es constituís l’EMD de Bítem, i que ell fos escollit el primer alcalde-president, una distinció que sempre ens recordarà el seu nom. De la mateixa manera, exercint com a alcalde de Bítem, Josep Cugat també va iniciar esdeveniments que ens donen molta projecció a la resta del nostre territori, com la fira de la Clementina, que des del 2008 posa en valor la producció de cítrics dels nostres camps”. De la mateixa destaquen el seu treball en la millora dels carrers i camins de tot el poble, en la millora dels equipaments, així com la persistència per tal d’aconseguir que el Mas del Bisbe passés a ser de titularitat municipal, fet que vàrem acabar aconseguint el 2019 gràcies a les gestions fetes per l’Ajuntament de Tortosa“.

El comiat de Josep Cugat tindrà lloc dimarts 30 d’agost a les 18.30 hores a l’Església de Bítem.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies