HomePolíticaMóra d’Ebre fa un pas endavant cap a la consecució del Museu...

Móra d’Ebre fa un pas endavant cap a la consecució del Museu Julio Antonio

El dijous 29 de desembre a les 19:30 hores s’ha dut a terme el darrer ple ordinari de l’any l’Ajuntament de Móra d’Ebre. Com a primer punt de l’ordre del dia es va votar incloure dos punts d’urgència: aprovació d’una operació de crèdit i canvi de gestió de les línies urbana i interurbana.

En el transcurs del ple s’ha aprovat una operació de crèdit que permetrà la compra d’un local per la ubicació del futur Museu Julio Antonio. En paraules de Rubén Biarnés, alcalde de Móra d’Ebre, “aquesta actuació, que va iniciar Joan Piñol, fa molt temps que es treballava pels serveis tècnics i jurídics de l’Ajuntament. De fet, hi ha un preacord amb la Diputació de Tarragona perquè l’Ajuntament proporcioni el local i la Diputació s’encarregui de l’adequació de l’espai i de la cessió de part de les obres de Julio Antonio”. L’acord s’ha aprovat per 6 vots a favor i 4 abstencions de l’oposició.

En l’apartat de mocions, la presentada pel grup municipal del PSC referida a la “millora de la planificació, el procés d’admissió, l’oferta formativa de Formació Professional i l’aprenentatge al llarg de la vida a Catalunya” s’ha aprovat per unanimitat. Pel que fa a la moció presentada pel grup municipal de Junts per Móra d’Ebre relativa a “Impulsar un fons extraordinari sobre l’energia per ajuntaments i entitats públiques”, s’ha aprovat per 8 vots a favor de Junts per Móra d’Ebre, regidor no adscrit, Esquerra Republicana i Fem poble Amunt; i 2 abstencions del PSC.

En quinze dies es farà efectiu el canvi de gestió de les línies urbana i interurbana

En el punt relatiu a la ratificació dels acords presos a la Junta General de Móra d’Ebre Bus s’ha aprovat per unanimitat els convenis que regulen la transferència del servei urbà i de “La Rubia” amb la Generalitat de Catalunya i Transports Públics del Priorat i Domènech. Segons Biarnés “durant els propers 15 dies es farà efectiu el canvi de gestió de les línies urbana i interurbana”.

Fa gairebé 18 mesos que des de l’alcaldia es treballa en diverses opcions per donar sortida a una situació gairebé única a Catalunya com és que una empresa municipal se n’ocupi d’una línia interurbana, “inicialment des de l’Ajuntament es va intentar arribar a un acord amb el Consell Comarcal per la creació d’una empresa comarcal de transport prenent com a llavor a Móra d’Ebre Bus, però qüestions jurídico-administratives van desaconsellar aquesta opció”, diu Rubén Biarnés. “Un cop vam veure el camí clar, hem estat en contacte continu amb la Direcció General de Transports de la Generalitat de Catalunya, que ha habilitat una partida pressupostària per a poder fer efectiu l’acord”.

Finalment, Biarnés afirma que “aquest canvi de gestió és una bona notícia i així ho han entès tots els grups municipals ja que es reforçarà la connectivitat amb els municipis veïns si bé és cert que, eventualment, algun dels viatges hagi d’adequar l’horari per integrar-se dins de l’esquema de mobilitat que aprova la Generalitat”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies