HomeSense categoriaMóra d’Ebre rep una subvenció del Departament de Cultura per a rehabilitar...

Móra d’Ebre rep una subvenció del Departament de Cultura per a rehabilitar el castell

L’Ajuntament de Móra d’Ebre rebrà una ajuda de 106.619 euros de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultura del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya pel projecte de “Restauració i adequació per a la visita pública del castell de Móra d’Ebre”.

El projecte té un cost de licitació de 480.000 euros i, als 160.619 € ja aconseguits, el consistori espera sumar-hi una altra ajuda dins del Programa de l’1,5% cultural del Ministeri de Foment per un import de 336.000 euros, dins de les ajudes del Programa de l’1,5% cultural, que encara està pendent de resoldre.

El projecte d’intervenció al castell de Móra d’Ebre preveu l’adequació d’un recorregut per a la visita i també es restaurarà la sala de guarnició perquè es convertisca en una sala d’exposició.

A l’interior del castell es projecten passos amb terra de formigó de calç i amb graons de pedra natural. Sobre les escales ja existents es projecta una escala lleugera, amb estructura metàl·lica i taules de fusta, que permetrà la visió de l’escala original apareguda en excavacions arqueològiques anteriors.

La principal actuació del projecte se centra en la reconstrucció de l’antiga fàbrica de munició mitjançant un recreixement dels murs existents. El tancament de façana es preveu fer mitjançant un vidre que reproduïx la forma de les tres voltes que cobrien este espai. La coberta es convertirà en una terrassa practicable amb vistes al riu Ebre.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, assegura que esperen obtenir la nova subvenció de l’1,5% cultural i així “el municipi guanyarà un actiu turístic de primer ordre, amb una aportació molt reduïda de les arques municipals”.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 80

Últimes notícies