HomeSense categoriaMossos d’Esquadra recomanen la cita prèvia per als tràmits i les denúncies...

Mossos d’Esquadra recomanen la cita prèvia per als tràmits i les denúncies més habituals

TERRES DE L’EBRE // Fa just un mes que Mossos d’Esquadra va posar en funcionament el sistema de cita prèvia per a posar denúncies. Així, el nou servei permet optimitzar el temps, tant dels ciutadans com de la mateixa comissaria. “Encara és aviat per a obtenir dades i fer valoracions concloents, però estem contents de com ha funcionat el nou servei estes primeres setmanes. Hem facilitat les coses a la gent i des de comissaria hem pogut gestionar i redistribuir millor el volum de feina i planificar els recursos humans”, explica des de la comissaria de Tortosa el caporal Dario Mayo, cap de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà dels Mossos d’Esquadra a les Terres de l’Ebre.

El sistema de cita prèvia està disponible al web https://mossos.gencat.cat per a aquells tràmits i denúncies més habituals. Així es pot reservar per a denunciar fets no penals com les pèrdues de documentació i objectes; també fets penals que no requerisquen una instrucció complexa com ara robatoris amb força a habitatges i establiments, furts, robatoris a interior de vehicle i danys lleus, a banda de robatoris amb violència i intimidació, lesions, amenaces, sostracció de vehicle i ocupació d’immobles.

“Hem de dixar clar, però, que no és obligatori usar el sistema de cita prèvia per a anar a denunciar a comissaria, però sí que és aconsellable evitar esperes en aquells tràmits i denúncies no urgents. Hem de partir de la idea que som un servei d’emergència i per tant qualsevol persona que vinga serà atesa, haja o no demanat cita prèvia”, comenta Mayo.

“Evidentment, aquelles denúncies relatives a delictes d’especial gravetat i urgència seguiran sent ateses sense cita prèvia i de forma preferent”, afegix. “El nou sistema serà efectiu especialment en aquells tràmits administratius més lents, com la declaració de permís de viatge a l’estranger per a menors. En època escolar, especialment quan arriben els viatges de fi de curs, pot arribar a generar alguna cua que ara podrem evitar”, assegura el caporal.

Malgrat que s’ha posat en marxa en plena pandèmia, ja fa dos anys que el Cos de Mossos d’Esquadra estava treballant en la implementació del sistema de cita prèvia. “Altres administracions ja ho havien sistematitzat. Per la complexitat dels tràmits, en el nostre cas ha estat una mica més lent. Representa un pas de gegant en l’atenció a la ciutadania”, conclou. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 86

Últimes notícies